Bättre tider :)

Nu mina kära vänner har det vänt! Känns som att det faktiskt kommer bli en glad liten skit av vår fina dotter igen!
Än så länge orkar hon ju inte med överdrivet mkt - men nu är det iaf inte tvn som gäller alla dygnets vakna timmar. Så alltid nått!

I helgen har det varit Älmhultsdagarna, men vi var bara nere en kort sväng på dagen igår tillsammans med Camilla och Arvid :) Hittade tre par jeans på jc-rean. Inte fel det! Två av dem var dock superlånga till mina korta ben - men det ska nog gå att åtgärda!

Annars var det rätt lugnt. På kvällen kom Britt, Camilla, Mattias och Arvid en sväng och vi grillade och kollade på det nya dansprogrammet på 4:an. Oj, vad vi skrattade!! Morgan Alling var ju sååå bra ;)

Nähä.. Har fått lägga sessan tidigt idag då ögonen gick i kors! Får se hur rörig natten blir..? Har haft tre bra nätter så håller tummarna att det håller i sig!

På tisdag ska vi in till växjö till en dietist se vad hon har att säga.. Nähä.. Surfa vidare kanske?

Puss&Kram

Dagen före..

Jahapp mina vänner! Tiden rusade visst iväg och nu är det redan dags för biopsi imorgon! Inte en dag för tidigt! Min stackars sessa har gått ner lite mer i vikt och är inte alls pigg :( Inte många knop som görs om dagen och jag kan ju lova att det kliar i hela mig efter de här stillasittande veckorna!! Men hey, vad gör man när det finaste man har inte mår bra?!

Har försökt göra så lite som möjligt, men ändå ha nått inplanerat varje dag så att det händer nått. Igår fick vi  besök av fina Ela (elarecur.blogspot.com) som har bebis i magen :) Såååå mysigt!
Är nästan lite avundsjuk på det häftiga de har att se fram emot ;)

Idag hade vi först besök av de bästa = Emma&Albin och Sofie. Blev lite fika och en massa snack då vi träffas alldeles för sällan!
Sen körde vi bort en liten runda till Camilla och kusin Arvid för att umgås, men lilla sessan som ej sov så mkt idag + dåligt igår natt var trött efter nån timme så vi fick vackert åka hem.

Hemma åt vi, duschade henne och nu har jag precis lagt henne för natten. Hoppas hon sover bättre i natt! Är ju en jobbig dag imorgon.

Har satt kl på halv fyra i natt för att jag ska upp och ge henne välling. Efter 4.00 får hon inte äta och efter 6.00 får hon inte dricka mer.
Men hoppas att biopsin tar och att det går snabbt! Har ju varit med om det ett par ggr så vet ju vad det handlar om..

foto;privat
Min fina, trötta sessa! Så här tillbringas mååånga timmar om dagen :( Inte typiskt för en ettåring som precis lärt sig gå... :,( Men nu blir det ändring!! :) :) :)


Oh, förresten - en massa j*vla krabb med hästen! Nu är det nog inte hasen som krabbar utan en inflammation i benet? Om det inte är en lös benbit.. Röntgen blir det nog.. :(
Piss med!

foto;privat
Min fina Marre! Fy vad det är tråkigt när det krabbar :(


Puss&Kram

2xglutenintoleranta

Jaha, då fick vi första delen av dommen igår - visst var det skyhöga värden på celiakiprovet! Så kan med största säkerhet säga att det är det hon har! Nu är det ju så fruktansvärt tråkigt att man ändå måste genomgå en biopsi. Och denna kommer äga rum först nästa onsdag. Alltså den 18/8.
Så vi ska försöka härda ut tills dess. Det jobbiga nu är ju att ge henne mat man vet att hon inte tål en hel vecka till :/
Men vi har faktiskt bytt ut vällingen till majsvälling så att magen kan få det lite lättare!

Idag var hon faktiskt lite piggare! Robin och Lina var här en sväng och Agnes åt glass med pommes för glatta livet ;) Sen testade vi även hennes nya fina pinnakärra hon fick av mormor och morfar - och det var jätteroligt :) Har inte sett henne skratta på ett bra tag nu så det kändes helt underbart!!
Råkade hitta en film på henne från den 2/6 - alltså bara drygt två månader sen - och på den var hon så full av liv och fart och glädje att jag bara bröt ihop! Känns som om man aldrig ska få tillbaka sitt livliga, glada barn :(
Men jag måste bita ihop och vara stark för hennes skull..

8dagar kvar..!! Sen blir det nya tider!!

Läääängtar!!

Puss&Kram


Barnakuten och födelsedagsfirande!

Japp, det är vad vår dag har bestått av!
Fick ju en tid vid 10 idag. Men guuuud vilken skillnad på mottagandet jämfört med vårdcentralen igår! De var hur mysiga och trevliga som helst..
Agnes gallskrek direkt när vi kom dit och ville bara ut ur rummet. Men sen när vi lyckats lura i henne lite välling och få henne lite lugnare så gick allt kanon! De tog 5rör med blod för att kunna ta och testa mot typ allt! Så nu ska vi verkligen få reda på vad det är med vår lilla kicka! De vägde henne mer ordentligt nu med - inte i famnen med alla kläder utan naken på en våg - och då visade det sig att hon har gått ner nästan 1kg!! Fatta vad mkt på kort tid! Med tanke på att hon från början bara vägde 8,4 så är 1kg väääldigt mkt! Så de verkade de lite oroliga över med! Skönt att bli tagen på allvar! Är ju som sagt de sista två veckorna det har gått utför.. :/
För er som tycker att det bara är att ändra kosten så kan jag ju bara berätta det att för att det ska synas på alla prover och för att man ska få en diagnos satt så måste hon fortsätta äta vanlig mat.. Det gör sååå ont i mammahjärtat att ge henne mat som hon förmodligen inte tål! Men men.. Ska inte måla fan på väggen - det kanske är nått annat? Bara jag får svar så är jag nöjd..
Är sjukt jobbigt att se sin lilla solstråle bara tyna bort framför ögonen :,(
Men iaf - hon var superduktig min lilla sessa! Får hoppas att de får snabba svar nu!

Sen har vi även hunnit med att köpa ny bilbarnstol. Efter mkt velande så slutade det med en Britax Hiway. Någon som har den och har något att säga om den? Den verkar bra så ska nog behålla den, men väntar med att installera den då hon ju inte väger mer en 7,4 kg och den ska användas från 9kg eller ca 9 månader..?

Har nyss kommit hem från födelsedagsfirande av Camilla :) God, stark och hård mat ;)
Och en massa prat och allmänt trevligt! Precis vad jag och snäckan behövde efter denna jobbiga dagen.. Imorgon ska jag jobba eftermiddagen och förmiddagen ska vi nog tillbringa med att försöka fixa iordning inför helgens kalas! :) Om hon nu är pigg..

Nähä.. Ska kolla Livet på BB nu :)

Puss&Kram

Jobbig dag..

Blev inga blodprov tagna idag då Agnes hade för små blodkärl så det vågade inte sticka. De skickade en akut remiss in till växjö och imorgon ska vi in till akuten för att ta prover och så.
Hon hade gått ner i vikt och nu de sista dagarna känns det inte alls bra :(

Gör så ont i mammaahjärtat att se sin lilla docka - som brukar vara så full av liv - bara ligga ner en hel dag. Och hela tiden gnällig och ledsen.. Hon som var så nöjd med allt innan..!

Hoppas på att få svar snabbt..!

Puss&Kram

Överraskad..!

Ja, det blev vi igår när vi trodde att vi skulle på inflyttnings/förlovningsfest hos våra fina vänner Camilla och Niklas, men sen visade det sig att vi skulle få vara med på deras bröllop istället! What?! 
Var länge sen jag lipade så mkt vill jag lova.. Först när jag såg ärebågen och skylten och jag började förstå vad som var i görningen. Och sen när de kom ut ur huset och var hur fina som helst! Sen var det lugnt hela ceremonin, fram tills dess att sista låten kom och de vände sig om mot oss och man fick se hur lyckliga de var! Då bröt jag, Sofie och Camilla ihop och lipade nått fruktansvärt.. Så underbart fint <3
Är så lycklig över att vi fick ta del av deras stora dag!
Stor lycka till i framtiden till er Herr och Fru Sällberg :)

Snäckan fick sova hos mormor och morfar och det verkar inte ha gått någon nöd på henne.. Var nog jobbigast för oss ;)
På tisdag ska vi  in och ta celiakiblodprov och jag nästan hoppas att det ska visa positivt så att man kan gå vidare och ta tag i detta.. Känns som om det är något som är fel och är det bara det så hade det ju varit skönt.. Hon är så trött, gnällig och sover inte alls bra.. Så det måste vara något!

foto; privat



Puss&Kram 


RSS 2.0