Perfekt dag :)

Den här dagen har varit helt underbar - trots att den inte alls blev som jag trodde!
Började dagen med mysmorgon med mina två älsklingar <3
Agnes vaknade redan vid kvart i sex, men det hade jag nästan anat i och med att jag fick kämpa med att hålla henne vaken ens till 19 igår kväll! Sov nästan ingen under dagen i går så klart att hon ville somna tidigt.
Sen så tog vi det hyffsat lugnt hela morgonen innan Tony gjorde sig iordning och stack iväg till jobbet. Vid lunchtid sen så dök både Ela och Millan upp för att bli bjudna på lite lunch :) Hade fixat en broccoli-bacon-tomat-paj som jag blev riktigt nöjd med! Och till efterätt lite blåbärspaj ;)
Var supertrevligt att ha dem här och vi satt och pratade om allt och inget i tre-fyra timmar!
Tiden går fort när man har roligt!

Sen kom min käre svärmor, alias barnvakten ;), för att hjälpa mig att passa Agnes medan jag begav mig till affären för veckohandling.. Gud vad praktiskt att inte ha Agnes stora bilbarnstol med i kundvagnen! Man får ju faktiskt plats med varorna då ;)
Aja.. Träffade Sofie i affären med, så det gick ju kanske inte så snabbt med handlingen som planerat för vi stod och pratade en låååångstund om en massa roliga saker - men tror inte att det gick nån nöd på farmor och Agnes här hemma ;)

Älsklingen kom hem från jobbet nyss och han har köpt nått hockey-spel till wiiet, och eftersom jag är så snäll så fick han tvn till att spela på idag (ok, det var inget bra på tv, men det behöver ju inte han veta ;P)!

Håller tummarna för en vän som fick tråkiga besked idag.. Eller det kanske blir bättre så här? ;)

foto: privat
Glad Agnes som äter majskrok.. Fortfarande favoriten ;)

Puss&Kram

Sjuk..

Där fick jag för att jag senast i torsdags skröt om att det var jäääättelänge sen jag var sjuk! Haha, redan i lördags kände jag mig tung i huvudet när vi var och firade gamlingen Mattias som fyllt år. Men sa flera gånger till Camilla att det nog inte var något som skulle bryta ut - utan om jag tog ett par alvedon så skulle det nog gå över. Tji fick jag! Kunde ju egentligen gissat att det var på väg åt det hållet genom att kolla på Agnes - hon var inte snuvig eller så, men gnällig och orolig! Och vår lilla sessa är inte det speciellt ofta så när hon väl är så så är det nått galet!
Men men.. Låg helt utslagen i söndags!
Tack och lov för att man har världens bästa sambo som ställer upp för en vad som än händer! Han packade på sig de varmaste kläderna han hade och begav sig ut till stallet för att tillsammans med Camilla leta hästsko, mocka lösdriften och bära hö - som vi bestämt kvällen innan att vi skulle ta itu med!
Snällt va? Sen när han kom hem efter nästan 2½timme så erkände han att han till och med stått och klappat Stalle en stund! Plus att han tyckte den nya hästen, Pixie, var häftig ;)
Kan nog omvända honom till att bli hästfantast han med ;)

Så jag och Agnes var bara hemma och slöade och tog det allmänt lugnt. Det var väldigt skönt ska ni veta!
Gjorde likadant igår och idag har vi väl inte gjort speciellt många knop här hemma heller - men nu börjar förkylningen och det ge med sig!
Agnes har varit sitt vanliga pigga jag idag och redan somnat för natten - så hon är helt frisk iaf och det är ju huvudsaken!!

Imorgon är det babysim som gäller :) Bara hoppas att jag inte blir värre under natten - men det tror jag inte.. Är det så så får väl Tony bada med henne istället!

Nähä.. Håller på att kolla in Sia´s barncollection - såååå fin ;)

Puss&Kram

Fredag :)

Har hunnit med en hel massa idag!
Så som; jagat hästar som var på rymmen, jobbat, myst med Agnes, träffat Camilla&Arvid, varit hemma hos mamma och pappa och ätit god mat (lax - mums!) och kollat Lets Dance.. Tajmade det dock så illa att jag körde hem när finalen var - så har ingen aning om vem som åkte ut.. Hmm.. Får nog kolla på aftonbladet eller så!

Nu sitter jag och surfar runt och kollar på lite möbler till Agnes rum sen när hon blir lite större! Gud vad fina saker det finns! Favoriten just nu är;
Bild lånad av millimini barnmöbler

Hur fin är det inte? Tur man har lite tid att fundera på detta..!

Imorgon är det kalas och hästskoletning som står på schemat - nu ska jag gå och lägga mig :)

Puss&Kram

Öppen förskola och shopping!

Det är vad jag har sysslat med idag! Men måste ju ta upp en viktig händelse innan jag börjar tjabba om det - nämligen att min kusin S och hennes J har fått en liten son i söndags :)
Stoooort grattis till dem! Ska bli jättekul att få träffa den lille krabaten sen när de orkar och har landat efter allt detta nya.. Vet ju själv hur mkt det är i början - var ju där för lite mer än 5månader sen! Helt vansinnigt att det gått så lång tid!
Aja.. Roligt med barn! Värsta babyboomen tycker jag det är i området - folk ska ha barn till höger och vänster! Superkul! Satt och räknade på det och kom fram till att det är 6-7barn i virestad födda detta året - en hel klass nästan ju. Kul sen när de börjar bli lite äldre och har nytta av varandra! Nu i början är det ju mest för att en annan ska träffa lite folk som man masar sig ut i verkligheten!

Just det ja, skulle kanske återgå till det jag började skriva om, nämligen dagen som varit. Skulle egentligen hängt med Kristine och hennes lilla M ner till öf idag men fick ett mess igår att hon ligger sjuk. Lyckade så lura med mig Malin&Tilda och Jossan&Ville ner istället. Så var där och sjöng lite sånger och kollade på en massa söta barn!
Sen tog vi våra barnvagnar och promenerade in till byn där jag shoppade lite kläder till Agnes (hon växer ju så det knakar! Har börjat använda stl.68 nu och hade inte så många kläder i den storleken.. Eller större heller för den delen..) bland annat pyjamasar. Så nu har hon några nya!
Sen åt vi lite på kina och Agnes åt jättemkt rotfruktspuré som jag hade med! Har inte ätit upp en hel portion innan - men det gjorde hon idag! Sen slukade hon även 1½majskrok! Tildis fick med smaka - och det verkade som att hon gillade det också :)

För övrigt måste jag ju bara tillägga att det börjar bli en bestämd ung dam ;) Går inte riktigt med på allt längre - men tycker det är roligt! Ser man ju bara ännu mer att hon redan har en egen liten personlighet :)
Nya ljudet är rullande R nu - jättegulligt i två minuter, efter det inte såå gulligt :P
Aja, nog tjatat.. Efter det hämtade vi våra bilar och jag svängde inom maxi för att köpa lite nya majskrokar och annat smått och gott som vi tyvärr inte har i Liatorp.
Sen hem och plocka iordning och så kom älsklingen hem och fixade lite mat medan jag myste med Agnes <3
Hon somnade vid halv åtta så vi får väl se hur länge hon sover imorgon.. Har jag lika mkt tur imorgon som idag så vaknar hon vid sex och vill ha ersättning och sen somnar vi bägge om till nio ;) Och då är det dags för gröt innan vi ska packa in oss i bilen och köra ner till babysim! Längtar!

Imorgon ska jag även hinna med återbesök hos min barnmorska (sent, jag vet!) och köra hem till Emma&Albin för lite mys innan jag ska hem och lämna Agnes i förvar hos hennes morfar för att jag och Camilla ska hämta hem en kompis till Stalle! Mkt som ska hinnas med.. Men sen har jag inte mkt inplanerat för resten av veckan! Träffa Sofie på torsdag hoppas jag!

Nähä.. Ska nog lägga mig.. Är rätt trött!

Puss&Kram


Söndag..

Idag jobbar Tony dygn, lite segt måste jag ju erkänna - men det får la gå!
Helgen har varit helmysig än så länge och känns som om man hunnit med en hel del!

I fredags så var jag och Agnes hos Ann-Louise och fikade och pratade en massa skit. Har inte varit hos henne innan och inte heller sett hennes yngsta kille sen han var liten så det var verkligen på tiden!
Satt och pratade en massa i ett par timmar och hade allmänt trevligt.
Sen efter det så körde jag, Agnes och syster ner till Älmhult för att handla saker till en ostbricka och för att hämta Dill på träningen och sen bege oss vidare till Elme för lite mat :) Bjöd ut mamma som fyllde år i onsdags.
Mkt trevligt :) Sen hängde alla med ut till oss i Virestad och vi kollade Lets Dance och åt ostbricka och tog nått glas vin - mumma!

I går (lördag) så stack Tony med Mattias och några andra ut på isen vid nio på morgonen. I och med att det var hyffsat väder på förmiddagen igår så bestämde jag och Camilla oss för att joina dem ett litet slag - så vi packade in barn och vagnar i bilen och körde ut till dem på isen en sväng :) Var mysigt! Där fick även Agnes testa sin första majskrok - och det var smaskigt som bara den tyckte hon :)

foto: privat
Mums :)

Var skönt att komma ut en sväng! Har nog inte varit ute på några veckor med henne så det behövdes verkligen! Längtar till våren!! Var bra att vi var där en sväng på förmiddagen för sen hade det tydligen börjat blåsa rätt så rejält!

Sen hann jag även sticka och handla medan älsklingarna sov en liten (läs:låååång) stund på eftermiddagen, och sen på kvällen så kom familjen Persson/Johansson på besök :)
Gjorde lite hemmagjord pizza och myste en massa med barnen.. Agnes fick visa hur duktig hon är på att sitta själv :) Går rätt bra nu ;)
Sen när de somnat vid 20-21 så spelade vi vuxna lite spel och som vanligt fick vi låta killarna vinna för annars blir de så sura :P

Idag har vi inte gjort överdrivet mkt! Agnes spydde ner hela vår säng när hon fått ersättningen i morse - så det var bara att slänga in allt i tvättmaskinen. Och sen har Camilla varit på besök en sväng :)

Nu ska jag se om min lilla tös ska vakna.. Har sovit två timmar nu! Men det behövdes nog för hon var gryyyyymt övertrött när Camilla var här! Påsar under ögonen som gick ner till knäna typ ;)
Men ville ju inte sova mer än 20minuter när Camilla var här - kan ju missa massa roligt skvaller ;)
Direkt när hon gått så la jag in henne i sängen och hon har sovit sen dess - vadå trött?

foto;privat
Sessan sitter själv i sin säng och myser med sina nallar :)


Puss&Kram


Godmorgon!

Japp, har är man som vanligt uppe med tuppen! Eller inte ;)
Har ju sån väldans tur att man har en liten Agnes som somnar runt 20-21 och sen sov till 07.30 idag - det tackar vi för :)
Har testat en ny metod när vi lägger henne. Innan så somnade hon oftast redan när hon åt/blev rapad, men nu sista tiden så har hon inte gjort det utan bara varit extremt trött men ändå inte somnat! Så vi har nästan varje kväll varit tvungna att "vagga" på henne - i och för sig bara i typ 5-10 minuter - men tror att de vänjer sig vid det snabbt och sen kanske man får svårt att vänja dem av med det!
Så nu har vi börjat att efter vi gett henne mat bara ge henne nappen och snutten och sen stoppa om henne i sin säng. Har gjort det de sista fyra nätterna och det har gått jättebra! Igår var väl den dagen som var rörigast (för att telefonerna började ringa och så fick hon ju sprutan igår och var väl inte helt på topp tack vare den) och då tog det ändå bara typ 20minuter innan hon somnade. Alltså jag var ju inte kvar där inne utan man stoppar om och går ut och börjar hon sen gråta så går man in och ger nappen och klappar lite - men pratar inte med henne kanske sssshhhh:ar lite ;) Men hon var inte alls ledsen! Låg och pratade med sig själv en stund innan hon somnade! Helt perfekt :)
Sen så hade man hela kvällen för sig själv då Tony var och jobbade!
Kollade ju givetvis på Paradise Hotell - är ju tv-junkie ;)

Idag ska man då jobba! Känns helmysko om jag ska vara ärlig! Och så trodde jag att det skulle vara nån mer där, men tydligen är det bara jag och G! Hur ska detta gå?! Tänk om jag inte kommer ihåg hur man gör?!
Men då kanske tiden går fort så att jag snart är hemma hos min fina familj igen!! Hoppas!!

Nähä.. Nu ska jag pussa på min fina dotter som jag kommer sakna så grymt mycket i eftermiddag!!

foto;privat
Älskar denna lilla goa krabat så mycket att det inte ens går att beskriva!!

Puss&Kram


20100111

Japp, då var det måndag igen! Veckorna bara rullar på så man har ingen koll på dagarna längre..
Idag har vi varit inne med Agnes så att hon har fått sin 5månaders spruta och så vägde vi och mätte henne också. Lilla sessan börjar bli stor! Hela 63cm lång och 6320 gram tung :)
Gick mycket bättre med sprutorna denna gången - men hon är lite varm och har varit gnällig i eftermiddag så hon är nog inte helt hundra! Får se om det blir nått av det!

I eftermiddag har vi haft bus-Arvid på besök och vi har haft jättemysigt :) Lekt och målat och läst böcker! Tror han med har haft det bra, för det var knappt att han ville hem när pappa kom ;)
Alltid bra betyg för barnvakten :)

Haha.. Älskling jobbar natt så jag och Agnes ska klara oss själva är det tänkt.. Får se vad vi ska hitta på?!
Ska iaf packa in henne i bilen när hon vaknar så att jag kan köra bort och titta till Stalle.. Blir lite dumt idag då Tony jobbar för jag måste dit nu vid 18-19 istället för senare för då har ju Agnes somnat för natten och då tar jag ju inte med henne ut precis..
Men så kan det vara..

Vet ni?! Imorgon ska jag jobba!! Fy vad detta känns konsigt!! Har ju inte jobbat på jättelänge i och med att jag fick ont i ryggen och var tvungen att gå ner i tid sista tiden innan Agnes kom.. Så det är lite udda..
Men ska bli skoj - även om det kommer vara superjobbigt att vara ifrån min lilla underbara dotter i 6(!) timmar!!

På onsdag sen så blir det babysim för första gången :)

Nähä.. Äta en macka eller så nu medan hon ändå sover..

Puss&Kram

Lördag..

Inatt var nog den värsta natten hittills! Lilla snäckan väckte oss vid ett i natt av att hon gallskrek (o det händer inte ofta!) både jag och Tony var helt yrvakna och försökte komma på vad det kunde vara. Om hon drömt eller rullat och klämt armen eller nått. Snart upptäckte vi att hon hade JÄTTEont i magen :/ Stackars lilla sessan! Fick ta upp henne och ta av alla kläder och försöka massera magen. Efter ett par fisar blev det dock bättre ;)
Eftersom vi var tvungna att tända alla lampor för att se så trodde hon sen att det var morgon så hon låg och flinade och pratade en massa - sötunge :)
Fick gå upp och göra lite mat till henne (äter aldrig på nätterna annars - men så att hon kunde somna med mat i magen) som hon åt och sen sov hon till klockan var åtta i morse.
Under dagen idag har vi inte märkt av nått med magen - men hon har fått några utslag runt munnen och jag råkade läsa för nån vecka se (eller vad det nu var, Malin ;P) att de kunde få utslag och vara jättedåliga i magen om det var tänder på G. Låter ju faktiskt som hennes symptom precis :) Får väl se hur det blir.

Idag hann vi röja lite på ovanvåningen, skönt det då vi ska flytta akvariet imorgon. Sen så fick vi även besök av Tessan som var hemma på snabbvistit över helgen. Hon har inte sett Agnes innan så hon var här en stund och myste och Agnes fick jättesöta kläder av henne :)

Sen körde vi inom Arnanäs så att Tessan fick träffa Arvid-bus med familj innan det var dags för oss att köra ner till Morgan, Sofia och Jonathan för att fira Sofia i efterskott, medan Tessan körde hem till sin familj.
Var där ett par timmar och pratade och fotade Marcus ;) Och efter det lyxade vi till det och köpte med oss pizza hem - ja det var gott!

Nu har sessan ätit och somnat för sista gången i natt så vi får hålla tummarna att det blir en liten lugnare natt än gårdagen.. Ska helt ärligt säga det att jag är SÅ ovan med att vara uppe på nätterna med henne.. Kan nog räkna på en hand de nätter vi behövt vara uppe. Har fattat att vissa tror att man överdriver - och att allt inte alls är så lätt som jag skriver - men kan lova er att det faktiskt är det! Hon är supersnäll :) Förstår inte varför man skulle ljuga om hur barnet är? Berättar ju bara hur vardagen ser ut.. 
 Är först nu som hon har börjat få lite egen vilja och hon är GRYMT envis ska ni veta ;) Undrar vem hon ärvt det av? Men det tycker jag bara är roligt!

Nähä.. Se om man kan kolla vidare på lite inredningssidor.. Är grymt sugen på att göra om nått.. Hmmm..


Glad nakenfis :) (här ser ni ju att hon är lite röd runt munnen = utslagen jag skrev om innan!)

Puss&Kram


5 månader!

Idag blir världens sötaste lilla Agnes 5 månader!



Bara så att ni vet ;)

Puss&Kram


Dålig uppdatering..

Usch här ekar det tomt! Kan väl erkänna att jag inte haft överdriven lust att skriva här.. Vet liksom inte vad jag ska skriva om.
Händer ju inte så mkt - utan vi är ju bara hemma mest..

Hmm.. Ja, men igår var vi faktiskt iväg en sväng :)
Var nere i Älmhult och träffade Malin&Tilda och Dinka&Tilda för lite fika och snack.. Var jättekul att se hur småtjejerna vuxit! Så stora så!
Sen hann jag även med att handla på vägen hem..

Idag så jobbade Tony på dagen så då underhöll jag mig och Agnes med att plocka ner julen - var egentligen bara meningen att jag skulle ta ner tomtarna och att gardiner och stjärnor skulle stanna kvar tills helgen, men när Tony sen kom hem tyckte han att det var lika bra att ta ner allt. Så det gjorde vi :)
Så nu hänger mina fina vita linnegardiner uppe igen.. Och det blev genast mkt ljusare!
Sitter här och kollar på lite olika typ skåp och så som man kan ha tv:n i. Tycker vi sitter för nära nu - så har lite planer på att slänga ut matsalsmöblemanget och ha soffan där istället och sen ha tv:n på en annan vägg och i så fall inne i ett skåp eller så.. Får se.. Vet inte riktigt hur långt ifrån tv:n man borde sitta..
Kanske blir för långt? Hmm.. Nån som vet?

Aja.. Sen hann vi iaf med en liten fika borta på Arnanäs. Och en MASSA bus med så klart ;)

Imorgon så ska jag och Camilla ut till Connie för att bestämma vilken av hennes hästar vi ska ha som sällskap till Stalle. Spännande!

Nähä.. Fortsätta kolla skåp eller så kanske? Har ni några ideér så får ni gärna skriva! Alltid kul att höra vad andra tycker!!

Lite kvällsmys;




Puss&Kram

RSS 2.0