Växjö o kräftor :)

Dagen idag började med att man blev väckt av pappi som ringde vid halv nio (!) o frågade om vi skulle hänga med till växjö då de skulle köpa färg.. Ja, vi hade ju inte mkt annat planerat så det var bara att gå upp o duscha o äta lite frukost innan det var dags att köra iväg..
Var med som smakråd o vi hittade tapet + färg till både allrum o tv- rum :) Blir nog kalasfint tror jag!! Pappa hade så bråttom hem sen för att han ville hinna börja idag då de ska åka iväg över helgen ju..
Åt lite mat på Akropolis innan vi körde hemåt med.. Sen så blev det hållet om Alvesta o en liten glass slank med ner ;) Inte äckligt alls vill jag lova!!

Fick förresten veta att ett par bekantas hus brunnit ner i början av veckan - o då de med väntar barn så lider jag med dem!! Fy vad hemskt! Nu klarade ju de sig ut ur huset o så.. Men ändå..! Alla minnen o saker o sånt. Usch!!

Nähä.. Ikväll blir det tydligen lite kräftätning hos mammi o pappi.. Men då älskling inte äter kräftor o jag typ bara tål att äta två (Suck!!!) så får vi väl grilla eller nått.. Gott det med ;)

Ska slänga mig på soffan o vila lite.. Älsklingen ligger redan o halvsover så ska göra honom sällskap...

Bebis sparkar förresten på för fulla muggar i dag med.. 4dagar till BF :)

Puss&Kram

v.40(39+1)

Fortfarande inget nytt på bebisfronten.. Har precis kommit hem från barnmorskan.. Bad henne kolla om jag var mer öppen, men hon ville inte det då det tydligen var överfyllt på BB i växjö - så hon sa bara att det är bra om jag går någon dag mer.. Suck!! Blir liiiite irriterad på det, men vad ska man göra?? Kan ju inte tvinga henne att kolla.. Hjärtljude o allt såg bra ut så det är ju ingen fara för bebisen o än så är det ju 5dagar kvar :)

Annars händer inte mkt.. Igår var vi hos mamma o pappa en sväng på dagen o satt o kollade på när de planerade för allt de ska göra om hemma hos sig.. Ska bla renovera badrummet o så.. Blir nog fint :)
Sen åt vi världens godaste fisksoppa som min pappa gjort :) Den var mumma!
Åkte sen hem o vilade ett par timmar innan familjen kom hit istället :) O Robin o Lina med..
Grillade, spelade UNO o åt fruktsallad - mums :)
Var trevligt som bara den.. Pappa satt hela middagen o frågade om det inte var värkar på g.. Han vill gärna bli morfar nu ;)
Får väl hoppas att bebis antingen kommer innan helgen eller att den stannar inne tills efter helgen.. Då ska nämligen de iväg på släktkalas i Tibro - lite segt för dem då de sagt att de givetvis åker hem om den kommer.. Men man kan ju hoppas att de hinner med både ock :)

Nähä.. Tror maten börjar bli klar nu.. Kyckling o ris :)

Puss&Kram

v.40 (39+0)

Ja, då har man kommit in i den "sista" graviditetsveckan :) Visst - går man över tiden så blir det ju inte det, men ska man utgå från hur det "ska vara" så är det ju sista :)
O i natt har jag sovit som en prinsessa.. :/ Grrr.. Blir så irriterad! Kan det inte bara sätta fart?
Idag är den dagen vi fick som BF från början - o den dagen jag har gissat själv på att det ska komma ett litet knyte till oss... Så jag håller tummarna för fullt här hemma :)
Mår superilla idag o vet inte om det kan vara ett tecken? Trodde det var för att jag var hungrig- men har ätit o det har inte hjälpt.. :/

Aja.. Får se vad som händer idag..? Siss kom ju hem från götet igår så kanske får åka ner o säga hej :)

Nähä.. Ska bort o pussa lite på älsklingen som ser uttråkad ut ;)


Puss&Kram

Seg väntan..

Går fortfarande hemma o väntar.. :S
Får nog ställa in mig på att det kommer ta ett par dagar till.. Fast idag känns det mer än det gjorde igår o så.. Så kanske kanske kanske?
Igår var vi nere hos svärmor o träffade Morgans tjej Sofias föräldrar o åt god mat :)
Måste dock fått i mig nått jag inte tålde - för denna natten fick tillbringas på toa o det var inte bebis fel..! Det dumma med att vara överkänslig mot mat.. Suck. Hoppas verkligen att mitt lilla knyte får det lättare i livet o slipper sånt krabb!

Aja.. Idag låg vi o drog oss till halv tio innan det var dags att gå upp :) Vi har passat på de här dagarna när Pluto varit i Diö :) Vilar upp oss nu...
Sen körde vi ner till Diö o älskling hjälpte pappa att måla taket, medan jag åkte med mamma ner till byn för lite ärenden..
Efter det så grillade vi lite korv innan klockan var halv tre o vi tyckte att det var dags att bege sig hemåt för älsklingen skulle passa på att klippa gräset nu när det skulle vara fint i eftermiddag :)
Tog med älsklingshunden hem med :) Saknade han för mkt - o har verkar ju inte bli nån bebis än :/
Själv har man passat på att dammsuga hela huset + bytt alla sängkläder o haft dem ute på vädring :) Älskar att gå o lägga sig i nybäddad säng...!


Borta bra - men hemma bäst tycker Pluto :)

Tycker minsann att det trycker på mer nu.. :) Kanske var bra att dammsuga ;)

Nähä.. Nu ska jag lägga mig o vila en stund. Läsa den nya skvallertidningen som råkade komma med i dagens inhandling ;)

Puss&Kram

Jobbig natt :/

Har inte haft en bra natts sömn precis.. Var hos Camilla, Mattias o Arvid o spelade lite kort o åt pizza till klockan var runt 22. Sen var vi så trötta när vi kom hem att vi bara stupade i säng :)
Hela kvällen hade bebisen hållt på att "knöla" runt nere i magen o det var allmänt obehagligt :/ Trodde den kunde lugna ner sig när jag gått o lagt mig - men icke!
Höll på att trycka neråt till den grad att jag nästan trodde bebis skulle ramla ut :P Trycket i sig är väldigt obehagligt o sen så var det även en massa "stickningar" i underlivet som jag inte kännt av innan.. Var iaf massa konstiga saker som hände..? Var uppe på toa en miljon ggr.. Suck..
Men sen ville jag inte ringa förlossningen igen eftersom varken vattnet gått eller värkarna blivit så täta som de vill.. Så avvaktade.. När klockan var 4 så lugnade det faktiskt ner sig o vi lyckades somna en stund.. :)
Men sen vid 7 var det dags igen :/ Har legat kvar i sängen till 10 idag o dragit oss.. Sen spännde magen så mkt att jag hopppade in i duschen o det hjälpte lite iaf.. Har ätit o nu känns det som om det är på g att dra igång igen :) eller :( Vet inte hur jag ska känna..!? Vill ju ha igång det...!

Ska nog ringa förlossningen o se vad de tycker..? Ska det trycka så mkt neråt, spänna i ryggen o ha sammandragningar HELA tiden? De avlöser liksom varandra.. O sen molande värk på det..

Är inte meningen att gnälla - vill ju att det ska sätta fart bara!! Bring me the pain liksom!! ;)

Nähä.. Ringa mamma o hålla henne uppdaterad med kanske?

Puss&Kram

Ingen action än.. :/

Näe, tyvärr har man sovit inatt :P
Iofs bara mellan 00-04 o sen så vaknade man av att man hade en värk.. Sen har det kommit sammandragningar/förvärkar samt värkar med jämna mellanrum hela morgonen.. Men inte mkt mer..!
Kan inte bara vattnet gå??!

Igår var vi nere hos mamma o pappa nästan hela dagen o höll igång för att få igång det mer - men det funkade inte riktigt iaf.. Var ute o gick, spelade en annan sort kubb o spelade på hästarna.. Tony vann 800 :) Första gången han spelade så jag är stolt ;) En annan tippade genom att välja de hästnamnen jag tyckte var häftigast o hade på det sättet 5 rätt = 50kr :) Så jag gick +/- 0 ;) Helt ok.. Var även en sväng på loppis o bara strosade runt..
Sen körde vi nerom svärmor o hälsade på.. Pluto bor hos henne nu i helgen :) Kan säga att han mår som en prins när han är där - men jag saknar han en massa här hemma :/
Men i o m att vi stack mitt i natten i förrgår så är det bäst för han att vara där o inte bli uppstressad av att vi beter oss konstigt..

Men åh, vill bara att det ska hända nått!! Känner ingenting nu - mer än sammandragningarna.. Vet att BM sa att det kan ta flera dagar när man är förstföderska - men gud vad segt!!!

Nähä.. Se om Tony har vaknat.. :)

Puss&Kram

På G :)

Nu är det verkligen på g :) Men ni kan vara lugna - jag är hemma o ingen bebis än ;)
Igår satte förvärkarna igång lite tätare o eftersom man aldrig fått barn innan så vart både jag o Tony helhispiga så när klockan var 21 så ringde jag in till förlossningen o rådfrågade lite - o då var de mitt uppe i ett personalbyte så  hon jag pratade med bad mig ta nån alvedon o sen ringa tillbaka efter en timme om det kändes likadant..
O efter en timme var läget likadant - en massa sammandragningar + molande värk i ryggen o neråt :/
Så jag ringde igen o fick prata med en annan BM som var jättetrevlig o sa det att det förmodligen är på g, men sen är det ju olika från graviditet till graviditet hur snabbt det går.. Men vi bestämde iaf att jag skulle åka in för en kontroll för att se så det verkligen var på g o att allt såg normalt ut - man är superstirrig nu kan jag lova!!
Så när klockan var lite över 23 befann vi oss på förlossningen i växjö o där blev man kopplade till en ctg maskin som mäter bebisens hjärtljud o mina sammandragningar/värkar.. Fick ligga där 20minuter kanske o under den tiden så såg man hur vild o galen bebis jag o älskling kommer få ;) Där var inte mkt lugn o ro kan jag säga :P
Men iaf, de sammandragningarna o så som jag känner av kom ju mer eller mindre hela tiden - men däremot så var det "bara" 2st riktiga värkar som de fick med under mätningen - så det är ju ett bevis på att det är en början men inte mkt mer.. :/ Sen kände hon med på livmodertappen o den var iprincip borta + att jag var öppen 1cm.. 9 more to go ;)
Men ja, alltså är man inne på latens stadiet - men sen vet man inte om det trappas upp idag eller om det dröjer en vecka..? Är så olika.. Kan inte bara vattnet gå så man vet???!
Vi ville ju inte stanna när man inte vet hur lång tid det kan ta så vi körde hem igen.. Vissa tycker säkert att vi var helt knasiga - men vi känner ju oss betydligt lugnare nu :)
Var hemma strax efter 1 o då gick vi o la oss direkt.. Har sovit lite bättre än igår natt - men tror det var för man kunde slappna av lite efter att varit inne.. Men med lite bättre menar jag typ 3timmar :/
Nähä.. Om man ska försöka äta lite o vila o sen få igång det här ;)

Men nu vet ni läget :)

Puss&Kram

Hmmmm....?

Ja, då sitter man ute på altanen o njuter av det regnfria vädret då :) Har suttit här ute sen klockan två o bara tagit det lugnt o läst en bok.. Var väl inte världens bästa bok ("Fördömd" av Johanne Hildebrandt), men försöker koppla bort tankarna från att man har en massa sammandragningar o är nervös som attans!!
Vill ju bara att det ska sätta fart - eller lugna ner sig..
Om jag hade fått välja så hade allt gått till enligt böckerna - alltså; slemproppen lossnar, vattnet går o sen startar värkarna.. :) Hade inte det varit underbart :) Iaf för ett kontrollfreak som mig ;)
Men så lär det nog inte gå till..
Är så rädd att man bara sitter o inbillar sig att det kan vara på g o sen om man åker in till förlossningen så säger de bara att man får åka hem igen :( Men man har ju aldrig varit med o detta innan så hur ska man veta?
Hoppas o tror inte att jag inbillar mig.. Har ju faktiskt kännt större sammandragningar/förvärkar o det kunde ju BM känna igår i o m att livmodertappen nästan var utplånad..!
Men usch vad jag bara skriver om graviditeten..! Tråkiga jag :)

Nähä.. Ska se om man ska lägga sig o försöka vila.. Perssons/Johanssons kommer kanske hit o fikar om en stund om det är så att det inte blir värre.. :)

Puss&Kram

v.39(38+1)

Hej hopp!
Här händer det saker ska ni veta :) Nej - ingen bebis än ;)
Men var ju inne hos bm på extrakontroll idag då det var protein i urinet i förrgår o blodtrycket var lite för högt..
Men allt såg bra ut nu - hade spår av protein så hon skickade iväg urinet på odling för att vara riktigt säker på att jag inte har nån infektion som är skadlig för mig o knytet.. Så skönt!
Sen passade hon även på att göra en extra undersökning när jag ändå var inne :) Berättade nämlingen för henne (är ju inte min "vanliga" bm) att jag inte sovit så bra de sista nätterna utan haft dels ont i höfterna o dels mer förvärkar än jag brukar :/ Så då ville hon göra undersökningen bara för att kolla så att allt stod rätt till :)
Hjärtljuden låg nu på 142slag o den har sjunkit ner mer o ligger endast ruckbar nu :) Så det är förmodligen därför jag haft ont i höfterna - den har ju "kasat" ner :)
Sen kollade hon livmodertappen! O det var jag inte beredd på att hon skulle göra..! Så blev liiite chockad när hon sa till mig att ta av mig byxorna med.. haha.. De kollar nämnligen inte det annars.. ;)
Men det var ingen fara när hon väl höll på sen..
Hade endast 2cm kvar på tappen o hon tror därför att det kan komma en liten bebis i helgen om det fortsätter i samma tempo!! Men visst - de säger ju att de inte kan lova till 100% så vi fick en tid nästa torsdag  - men men.. :)


Magen idag :) Syns kanske inte jättebra.. Men den har sjunkit en bit! Skönt!

Så ni kan ju gissa om man känner sig nervös o stirrig o glad nu!!

Så måååååste jag ta det lugnt!! Vila upp mig.. Så ska lägga mig på soffan o kolla film.. :)
Ska ju ändå ösregna hela dagen... Trist väder för Pluto som bara får vara inne.. :/

Förresten - gissa gärna vad ni tror vi får :) O när.. :) Så roligt!!

Puss&Kram

v.39 (38+0)

Endel av er som blivit oroliga när jag inte uppdaterat här på ett par dagar..
Söta ni är :) Kan ju säga så mkt som att det fortfarande inte kommit nån liten bebis hos oss.. Den får allt stanna lite till ;)
Har varit igång alldeles för mkt så känner att jag inte haft nån ork när jag väl satt mig ner..
Ska försöka skärpa mig o ta det lugnt nu sista tiden..
Igår var vi hos BM o det visade sig att jag hade protein i urinet  o lite för högt blodtryck :/ Detta kan ju vara ett tecken på havandeskapsförgiftning o de tar de inte lätt på utan jag har fått en ny tid imorgon förmiddag.. Fick även med mig test hem som jag tagit idag o jag ligger fortfarande lite dåligt till där :( Men det är nog ingen fara!
Har ju som sagt hållt på för mkt istället för att vila så får kanske skylla mig själv lite.. Det enda de sagt att jag ska göra nu är att vila - så har tagit det lugnt i eftermiddag.. I morse gjorde jag klart den sista saften o gjorde storkok med köttfärssås o lite wook o sånt som kan vara skönt att ha hemma sen när knytet vårt kommit hem :)
Mamma, pappa o Britt var här igår o då rensade vi runt alla buskar på exra tomten o plockade av alla bär - därav all saftning jag fått göra :)

Pluto hjälpte till o grävde hål :)

Ett par från vår föräldragrupp fick en liten dotter igår :) Så nu längtar man inte mindre precis :)

Nähä.. Ska se om man kan slänga ihop nått att äta  - älsklingen ser ut att ha gett upp så blir väl en annan som får fixa till nått.. :/ Suck..

Pus&Kram


Tidig morgon

Jaha.. Då sitter man här istället för att ligga jämte älsklingen i den stora varma sängen..
Kan verkligen inte sova! Så drygt!
Aja.. Var iaf en trevlig kväll igår som bestod av en massa räkätande, skratt ang bla Alingsås o Prins Lilian ;) och prat :)
Så var trevligt att träffa familjen i o m att det var en vecka sen sist..
Trodde jag skulle sova länge idag, men har vaknat ett par ggr i natt av sammandragningar/förvärkar - så antingen så tycker magen att de senaste dagarna varit jobbiga eller så kanske det är nått på g?? hmmm.. Tror jag knappt - men man kan ju hoppas ;)
Nähä.. Nu ska jag äta upp mitt päron o kolla på film :)
Se om man lyckas sova några timmar till sen kanske?

Puss&Kram

Hemma igen :)

Nu har vi kommit hem efter två sköna dagar i Karlshamn :)
Har varit väldigt lugnt då det bara var jag, Tony, Camilla, Mattias, Arvid, Ing-Marie, Preben o Anders i stugan...
Kom ner på morgonen igår o då kom även Gabbe o Lisen med familj - så då åkte vi in till stan o gick på festival området ett par timmar..
Kändes i fötterna efter att man vaggat den rundan kan jag säga ;)
Köpte inte så mkt mer än en jättefin nalleskallra till knytet o älsklingen köpte en snygg t-shirt..
Sen hem o fikade lite innan de andra begav sig hem igen.. Då körde jag o Millan o handlade lite innan det var dags för kvällsmat.. Millan var duktig o slängde ihop jättegoda ägg o glutenfria pannkakor - det ni ;)
Efter det tillbringade vi ungdommar kvällen med kortspel (som vi tjejer dessvärre förlorade.. ) innan det var strax efter halv ett var dags att krypa  ner o sova..
Dagen idag började redan vid halv åtta - bestämde Arvid ;)
Så det var bara att gå upp.. Men var kanonväder så vi kunde sitta ute o äta frukost :)
Sen körde vi tjejer (jag, Millan o Ing-Marie) in till festival området för att gå i ett par inredningsaffärer o Name It :)
Köpte en jätte fin body med hundtass-avtryck på..! Kanon söt! O den funkar till både tjej o kille - bra det!
Tog med oss lite kina/thaimat hem till killarna o så..
Helen hade då även hunnit dyka upp med blåbärspaj - mumma!!
Tog efter maten en runda ner till havet o pojkarna badade medan vi satt o njöt av solen (jag o Arvid njöt av skuggan)..
Sen hem o slappade vid stugan innan jag o älsklingen begav oss hemåt..
Har varit hemma nån timme nu o bara ätit o duschat o myst med Pluto :)
Älskligen sitter o kollar Jägarna - men jag tycker den är läskig :S
Somnar nog snart ända :)


Arvid gör killekill på magen v.38(37+3)


Pluto med magen :)

Imorgon blir det nog lugnt.. Tony skulle måla lite i källaren o jag ska bara handla.. Annars inget :)

Puss&Kram


Karlshamn

Idag drar vi till Karlshamn jag o älsklingen :)
Ska bli så najs..! Vi har inte riktigt bestämt oss om vi stannar över natten - men det lutar väl åt det.. De hade sovplats till oss i natt så..

Igår så var vi hemma hos Millan&Nicke o grillade lite - var hur trevligt som helst!

Nähä.. Hinner inte skriva mer, ska försöka hinna duscha o så innan vi ska köra..

So long!

Puss&Kram

21 dagar till BF :)

Snacka om att det nu börjar närma sig knytets ankomst! Känns overkligt - men spännande!
Idag har varit en lugn o skön dag med schackspelande, kort-beställning,  bb-väsk packande, massa pratande med fk för att få det hela rätt :S o älsklingen har målat i källaren :)

Han har målat halva groventrén nu, o det är SÅ mkt bättre än innan! Kommer bilder senare men orkar inte ladda upp idag för jag har sån huvudvärk.. :(
Men jag kan ju säga det att det var en murrig grön färg med en massa färgsläpp (inte fuktskador, utan det har blivit för att det varit för kallt då hon som ägde huset innan haft stängt in där o..) men nu är det på väg att bli en sandfärg :) Så fint...
Vi har ju inte tänkt att ha inredd källare då vi har mer än tillräckligt många rum där uppe.. Men visst - får vi en hög med ungar så får vi kanske tänka om.. Är endel som är på oss om att vi skulle göra rum o så - men vi har en groventré, hall, stort förråd, pannrum, tvättrum o matkällare där nere o det känns som om det är det vi vill ha det till.. Inte en massa extra rum att städa ;P
Så nu blir det så att vi fixar färgsläppen o slänger på ny färg (o med vi så menar jag Tony :P) o det räcker bra för oss!
Det enda rummet vi kommer att göra om som vi redan har bestämt, det är tvättstugan som vi ska be min farfar kolla på o där inne vill vi nog kakla o fixa med hyllor o förvaring.. Men det kanske tar 5månader eller 3år - vem vet? Vi har ingen brådska med att få det gjort :) Vi älskar huset som det är :)

Så har gjort en del ändå.. Åskade i ett par timmar i eftermiddag med.. Suck vad trist!

Nä,nu ska jag äta lite o sen hoppas jag på att huvuvärken försvinner :/ Den kom EFTER åskan.. Hmmm.. Normalt?

Puss&Kram

Helsingborg, VÄLA o Påarp

Körde en liten sväng ner i de södra delarna av vårt land idag.. Var lite oroliga när vi körde hemifrån vid nio imorse o det regnade en hel massa.. Men det visade sig att vi inte behövde vara oroliga alls..
När vi väl var nere i Helsingborg så sken solen o det var alldeles lagom :)
Var bara en snabbis inne i stan o fixade lite på babyproffsen - fick hem blöjtunnan samt köpte en kudde o så.. Har inte bestämt om vi ska använda den eller om vi höjer sängen istället.. Hur har ni gjort? Ni som har barn alltså :)

Sen körde vi en sväng ut till VÄLA o strosade runt o köpte lite småsaker som två bodies (kunde inte låta bli!), Tony köpte en keps, fotoalbum till alla kort jag ska få tummen ur o ladda hem ;P, fyra pocket böcker till mig :), leksaker till Pluto o sen lite godis :) Hehe.. Unnade mig faktiskt det ;)
Sen inom hemma hos farmor o farfar Bengt där vi satt i nära två timmar o pratade o åt jordgubbar - mums!
Trevligt att träffa dem då man inte gör det alldeles för ofta.. Hade tänkt köra inom kusinerna med, men fick höra att de hade haft öroninflamation i helgen så då vågade jag inte det :S
Sen hem :) Hämtade Pluto som varit hos Marcus, o pratade lite med svärmor o Marcus..

När vi kom hem var det ju bara att packa upp det vi köpt o sen så satte vi oss ute o rensade blåbären som vi fick av pappa igår.. Vi hann även med att sitta en stund o njuta av solen :) Skönt!

Sötaste älsklingen rensar blåbär :)


Magen och jag rensar blåbär ;)

Nu har man då hamnat inne på soffan efter en lång o händelserik dag :)
Ska se om man kan äta nått med kanske..?

Se om det är nått på tv med..

Puss&Kram

Helg :)

Nu har älsklingen äntligen semester! Så skönt att slippa skicka iväg honom till jobbet var o varannan dag..
Nu kan vi passa på att njuta av den sista tiden då vi "bara" är två - snart kommer knytet o livet kommer ändras en hel massa :)
Längtar så jag går sönder.. Men är lite konstigt, för samtidigt vill jag fortsätta vara gravid :) Har ju haft en hyffsat enkel graviditet - så jag har inget emot att ha det här lill* knytet i magen :)
Så underbart mysigt med alla sparkar o så. Märks att det börjar bli lite mindre plats i magen då det är mer kontrollerande rörelser o inte alls det här "buffandet" man kände i magen innan.. :)

Aja, nog pratat om det.. Helgen har varit lugn o skön o underbar :)
I fredags efter att Tony jobbat sista dagen innan semestern så åt vi en jättegod fläskfilégryta här hemma o efter det körde vi bort en sväng till Camilla, Mattias o Arvid.. Där var även Ing-Marie o Kick - så vi passade på att bjuda alla dem på lite äppelkaka jag hade tillagat tidigare :) Gott det :)
Sen hem o kollade lite tv, innan det var dags att krypa till kojs..

Lördagen började alldeles för tidigt! Redan 05.20 vaknade jag :S
Gick upp o åt frukost o la mig på soffan till älsklingen vaknade. Sen gick vi en morgonrunda med hunden o sen körde vi en sväng upp till Eneryda där vi satt o pratade nån timme med Helen o Anne :) Riktigt najs :)
Efter det så var det hem o vila ett par timmar innan det vid 16 var dags att köra ner till Liatorp för årets första minigolfspeladande..



Alltså jag är verkligen kass på det!! Tror att Sofie trodde att jag överdrev - men det märkte hon ju snabbt att jag inte gjorde.. Gick rundan på 89 slag..!! Haha.. Så dåligt.. Men kan ju säga med att jag inte kom sist.. ;P
Älsklingen hade en dålig dag tydligen - så han hade 90 slag!! Haha.. Han som brukar vara den som vinner.. :)
Aja... Vinnaren igår blev ju då Sofie :) Tur det - för tydligen är hon en vääääldigt dålig förlorare :P Hade inte varit skoj att hänga med dem hem o grilla efter om hon förlorat :)
De bjöd på kalasgod mat :) Först grillade pojkarna o Johan var jätteduktigt på det ;) Visst vi inte innan.. Men nu kanske Sofie kan släppa det området till honom, haha.. :)





Fick iaf äta en jättegod potatissallad o grillat.. O en efterrätt som vi fick vänta lääääääänge på ;P
O det var nog bland det godaste jag o Tony ätit någonsin! Fast Sofie envisas med att den blev misslyckad..
Var nån maräng sak, med glass, grädde o färska bär på - så mumsigt!
Var väldigt mätta o belåtna när vi redan vid nio tiden körde därifrån..

Svängde nerom mina päron med o hämtade ett par saker då de är i smögen ett par dagar.. :)
Fick lite blåbär o saft o böcker o så..
Tydligen så tycker de med att jag ska börja vila lite :P Förstår inte det..

Sen hem o kollade lite tv innan man somnade gott :)

Imorse lät älsklingen mig ta sovmorgon - så skönt! Sov till nio o när jag vaknat så hade han redan gått med hunden - så det var bara att sätta sig o äta frukost :)

Resten av dagen har mest bestått av tvättning, donat i barnrummet o vilat :)

Britt, Marcus o hans tjej var här en snabbvisit med.. Najs!

Nu har vi precis ätit spagetti o köttfärssås - gott! Älsklingen ligger o kollar fotboll o jag tror jag ska läsa lite innan det är dags för en runda med hunden :)

Imorgon kör vi nog en sväng till Helsingborg :) Älsklingens idé :)

Puss&Kram

Växjö

Idag efter att vi hjälpt Camilla med hästen så bar det då av till växjö. Meningen var att vi skulle hämta hem det där startpaketet man kan hämta ut hos Babyproffsen - men det var givetvis slut o kom inte på två veckor :/
Så får se om vi gör nån utflykt till nån annan stad o fixar det där.. För två veckor vet jag inte om jag vill vänta..!
Sen åkte vi o kollade hammocken, men den kom inte hem förrän nästa vecka - så nu ska vi försöka hitta nått släp eller nått som vi kan ta den i för den var så stor :)
Sen tog vi en runda inom apoteket o köpte med lite krämer o sånt som kan vara bra att ha hemma :)
O efter en låååång shoppingrunda inne på city gross, där vi träffat Lollo, så bar det av hemåt..!
Kan säga att jag var seg som tusan när vi kom hem, men är samtidigt nöjd med inköpen..

Hittade ett jättefint babygym med mumintrollen som vi inte kunde låta bli att köpa!

O sen när vi kom hem så skruvade älsklingen ihop barnsängen, så nu står den klar med ;)
Ska tvätta av lakan o så innan man ger sig på att bädda... Men så mysigt att bara gå in i det rummet o kolla :)

Nähä.. Nu är det unga mödrar på tv, så det ska jag kolla på...

Puss&K

v.37 (36+0)

Idag har man då varit hos barnmorskan :) Fick veta att hon går på semestser nästa vecka o vi ska därför ha en annan barnmorska de sista ggr.. Lite segt då vi trivts kanon med henne :/ Men men.. Klart de ska vara lediga de med..
Alla värden o så var jättebra idag :) Så det känns så skönt så..

Var på IKEA efteråt o tog med sängen + lite andra småsaker, så nu är det mesta fixat!

Körde sedan ner till diö där jag spelat alfapet o gått igenom gamla babykläder som vi hade när vi var små.. Fick med en hel flyttlåda - men kommer nog inte att använda hälften ;)

Imorgon ska vi först hjälpa Camilla med hennes häst när hovslagaren kommer. Sen blir det en tripp till växjö för lite shopping :)
Fixade hem en frys idag :) Robin hittade en som de skulle skänka bort i ingelstad bara man kom o hämtade den - o jag har ju sån tur att en på pappas jobb körde det hållet idag o därför kunde ta med sig den hem :)
Är väl inte världens finaste o nyaste - men den funkar!
Så nu kan man göra lite storkok o baka o så inför förlossningen..

Nähä.. Har satans ont i ryggen så ska lägga mig med fötterna på soffan o vila ;)

Puss&kram

Regn o städning..

Så ser dagen idag ut :)
Lite trist - men det måste ju göras. O om älsklingen är iväg o jobbar så är det väl det minsta jag kan göra.
Städa då alltså - inte regna ;)

Orkade inte blogga nått igår då vi inte var hemma för än vid halv elva.
Men dagen tillbringades ju först då borta på Arnanäs, där vi skulle passa en söt liten underbaring vid namn Arvid :)
Meningen var att Camilla skulle hoppat in o jobbat lite extra o detta hade varit bestämt sen tidigt i våras - men i söndags blev hon nertrampad av en väns unghäst när hon skulle hjälpa till att hålla den när hovslagaren var där.. Så hon fick tillbringa 3timmar på akuten o foten ser ut så här;

Aj aj aj..

En smula svullen alltså.. Så det blev ju inget jobb för henne igår, men vi ställde ju ändå upp o var o passade Arvid hela dagen då det inte är det enklaste att jaga efter en 14månaders bebis när man själv hoppar på kryckor o inte får stödja på foten ;)
Så mellan 7-18 var vi där igår.. Jag var hemma en sväng mitt på dagen o var ute med Pluto, åt o vilade middag.. Sen tillbaka igen :)
Sen var det bara hem o byta om innan det var dags att köra ner till Diö o till mamma o pappa.
Min morbror Lennart o hans Kerstin, som bor uppe i Tibro, var nere på en snabbvisit så de + mormor, morbror Mats, Ewa o kusin Daniel skulle ner till mamma o de för att äta lite gott o umgås..
Blev en kanontrevlig kväll med god mat o trevligt sällskap!

Gänget :)

När de hade åkt så stannade jag o älsklingen kvar o pratade en stunde med mamma o pappa.. De är sugna på att bli morföräldrar nu ska ni veta ;) Mamma sa det till o med rakt ut - o för er som vet hur det var i början ni vet att det var ett STORT steg :D :D :D :D
Pappa hade varit på nått ställe där de tillverkar plast - så han hade köpt med en grå/blå badbalja till bebisen med :)

Allt känns bara så himla bra just nu!

Tror helt seriöst att jag är lyckligast i världen - har världens bästa sambo, hus, hund, familj o ett nytt liv i magen :)


v.36(35+6) idag..

Ser nästan ut som om jag lagt på mig lite på sidorna..? Hmm.. Inte enligt vågen, men kan ju vara vätska med nu när det varit så varmt.. Mina fötter o händer har varit sååå svullna.. Har till o med fått ta av mig min förlovningsring :(
Inte kul!

Nähä.. Om man skulle äta nått o sen planera vad som ska hända i eftermiddag.. La som förslag att vi skulle köra in en snabbrunda till Växjö med o fixa det vi ska på Babyproffsen o Plantagen, men älsklingen jobbar ju dagen (8-16) så får se om han orkar när han kommer hem... Annars lär det inte hända nått..

Mat ;)

Puss&kram

Lagom lördag

Har varit en sån dag som bara kännts allmänt lagom :)
Började dagen med lite sovmorgon (efter att ha vaknat alldeles för tidigt - men sen lagt sig på soffan o somnat om!), sen körde vi ut en sväng till Camilla, Mattias o Arvid o fikade lite o klämde magen ;)
Efter det var klockan 12 o vi skulle försöka bestämma oss för vad vi skulle göra resten av dagen. Fick ett mess av Robin o de hade inte heller mkt planer för dagen. Bestämde att vi skulle köra ner till älmhult o sen vidare till Göteryds marknad :)
Men efter vi varit o handlat fiskesaker o så, så var vi hungriga så vi hoppade över marknaden o gick till Sorello o åt istället - mums!
Sen lite shopping på maxi innan vi körde hem o försökte vila en stund innan Robin o Lina skulle komma ut till oss..
När de kom sen så bar det iväg till "ett jättebra fiskeställe" - enligt Tony.. Jag o Lina följde med som sällskapsdamer - men tror vi mest var ivägen :) O Pluto skrämde nog iväg fisken med allt sitt gnällande.. Haha.. För nån fisk fick de iaf inte..!
Eller jo, Robin fick en rätt stor sutare, men annars var det inte mkt att hänga i granen..
Körde hem då det helt plötsligt blev omslag i vädret o det började blåsa storm o åska..!
Satte oss på altanen o spelade lite UNO medans det öste ner ute :) Fy, vad dåligt jag är på det spelet.. Inte som schack precis ;) Åt för mkt onyttigt med.. suck!!
Sen grillade vi lite och pratade om allt från förlossning till djursex (fy fan för folk som sysslar med sånt!!! SJUKT!!!)..
En mkt trevlig dag med andra ord..

Imorgon jobbar älsklingen dygn så då ska jag åka med mamma till mormor en sväng på morgonen, men sen vet e tusan vad jag ska hitta på?!

Ska passa söteArvid på måndag :) Öva lite ;)

Nähä.. Bjuder på lite bilder från eftermiddagen.. Men nu ska jag lägga mig o kolla film :)


UNO!


Gick sådär för Robin.. :P


Lina ägde på UNO ;)

Puss&Kram

Speleftermiddag/kväll

Åkte ju ner til Gemlagatan för att umågs lite med la familia.
Spelade Alfapet för första gången i mitt liv :) Och kan ju bara säga det att jag o mamma regerade - o siss var dålig förlorare :P Två ggr om till o med!!
Sen fick jag testa på att äta friterad mat för första gången i mitt liv..! Men känns inte som om jag missat nått.. Usch, det var inte alls min smak.. :S
Efter det så kom jag hem lagom till att älsklingen slutat jobba o då satte vi oss o spelade lite schack :)
Han är tydligen obesegrad i det - men jag fick iaf till en lika match.. Även om han vann den första :S

Nähä.. Skulle varit taxi till Robin, Lina, Ia o Martin - men ser ut som att älsklingen kör istället för han tyckte jag skulle få vara hemma o vila.. Får se hur det blir..
Han ligger o kollar Godzilla nu iaf :)

Lite bilder från dagen;








Haha.. Härliga bilder ;)

Nu ska jag lägga mig o försöka se om jag fattar nått av filmen..

Ciao!!

Puss&Kram

Varmt!

Ja, jag ska inte klaga - men är man gravid så är man typ 4ggr varmare än vanligt! Så jag kan lova att en dag som denna är det liiiite jobbigt faktiskt.. Men man kan ju alltid sitta i skuggan..
Ännu har jag inte varit ute mer än en liten stund vid åtta när jag åt frukost - då var det lagom svalt för mig!
Sen des har jag suttit i telefonkö mer eller mindre hela tiden :/
Men nu har jag iaf fått en del gjort.. Har beställt tvättmedel från ett företag som levererar hem till dörren - skönt!
Slipper man tänka på det sen när man har sitt lill* knyte att ta hand om :)

Sen fick jag även tag på en tjej på FK som hjälpte mig att förstå varför jag står nollad när jag loggar in med bank-id.. Helt enkelt för att jag inte skickat in begäran om föräldrapenning än :) Så blev man lite klokare på det området iaf.
Ska prata med min käre chef om hur länge jag ska vara borta o så, o sen ska jag skicka in det så att man har allt det krånliga klart - bara en månad kvar ju!! :)

Och sen fick jag prata med en annan tjej angående det att jag skickat in omprövan med havandeskapspenningen o fortfarande inte hört nått om det.. Får ju bara ta ut det i tre veckor till så snart är det ju ingen idé att det går igenom :/
Tur att man har halv iaf - men har ju inte vågat skicka in den för jag vet inte hur det funkar om jag nu får igenom hel.. Så tur att man har jobbat lite mer än det var tänkt + att semesterersättningen kom nu med.. Annars vet e fan hur jag skulle klara sommaren.. Kan ju inte leva på älsklingen heller :/ Men men.. Det kunde som sagt varit värre!
Nu kunde ju givetvis denna tjejen inte hjälpa mig för det måste vara de personerna som har hand om ärendet som berättar hur det ligger till. Så hon fick skicka vidare det till dem - men tydligen var ingen av dem där just nu så de ska återkomma till mig så snabbt som möjligt.. Inom 48timmar sa hon - men det är ju helg så det tvivlar jag på..
Skit samma..! Klarar mig på nått sätt ändå - hade bara varit skönt att veta.. :)

Så har hunnit med det jag hade tänkt.. Idag ska man köra ner till siss o Ålle o umgås lite med dem.. Sen äta med familjen Peltola med :) Gotte det!
Tony jobbar så det är perfekt att slippa laga mat själv :)

Nähä.. Tror jag ska ut o sätta mig i skuggan för här inne är det äckligt varmt nu!

Orkade förresten inte skriva nått igår då det var så varmt! Men säger bara det att ni ska se mina fötter! Har ingen ankel! Benet är jämntjockt ner till foten!! Så osnyggt så det finns inte.. Eh... Var väl kanske inte det jag skulle berätta - men det var en av anledningarna till att jag inte orkade skriva - jag var för deprimerad!
Fick besök av Älsklings gamla jobbarkompis Micke o hans tjej Kristina (som också väntar barn).. De hade med sig sin valp som Pluto tyckte mkt om att busa med :) Sprang runt här som två idioter ;)
Sen hann även jag, Camilla o Arvid med att åka in en sväng till Älmhult.. Jag köpte inget, men Millan hittade lite saker till sötungen :)
Efter det var det åskoväder på g, så jag parkerade mig hemma hos Millan o Arvid o var åskvakt fram till att Mattias kom hem :)

Lagade lite mat o så.. Men sen var det rätt lugnt.. Orkade inte ens gå rundan på kvällen för fötterna gjorde så ont :S
Jävla piss! Undrar om man får ta vätskedrivande när man är gravid?
Hmmm.. Ska jag kolla upp tror jag..

Det här pågår inne i kroppen min just nu ;

Vecka 36
Du: Livmodern fyller nu nästan hela bukhålan och når upp till strax under revbenen. Du känner kanske hur livmodern "sjunker" då barnets huvud ställer in sig i bäckenöppningen och när detta sker blir det oftast mycket lättare att andas. Trycket på magsäcken från livmodern kan leda till halsbränna, framför allt om du ligger på rygg. Bäckenet vidgar sig och smärtor i bakre bäckenfogarna samt i blygdbensfogen framtill är vanliga.
Bebisen: Barnet är nu cirka 47 cm långt och väger runt 2,7 kg. En del barn är inte större än så här när dom föds, andra bebisar kan väga så mycket som 2 kg + mer.

Och så här konstig såg magen ut igår när jag låg i soffan :) Ser ni "knölen"? Det är min lill* älskling :) :) :)




Haha.. Mysungen ligger lite knasigt. Bilderna är lite mörka men det är för att de är tagna mitt i natten ;)

Nähä.. Ut med mig nu!!

Puss&Kram

Marknad, IKEA o Ljungby :)

Har hunnit med en massa saker idag :)
Efter den obligatoriska morgonrundan innan det blev för varmt så begav vi oss in till Älmhult jag o älsklingen..
Gick en sväng på marknaden o pratade med mamma o lite så - köpte dock inget.. Inte ens godis (!) ;)
Sen efter det så körde vi till IKEA då vi äntligen bestämt oss för att vi är redo för att köpa säng o skötbord. Givetvis så var sängen slut..! Så vi kom hem med endast ett skötbord därifrån.. :/ Var sådär glad för det kan jag erkänna.. Men de sa att den kommer in på fredag/lördag igen så blir att köra dit en till sväng o då kommer vi nog att passa på att köpa med oss en bäddsoffa till ett av rummen däruppe.. Har ju inget givet "gästrum" utan det kommer att bli ett spelrum o så.. :)

Aja, det blir nog bra! Efter IKEA körde vi sen vidare upp till Ljungby o köpte bilbarnstolen vi kollat på :) Blev en Graco med insats som vi kollat på ett tag.. Tyckte dock att den nya modellen (som vi köpte) kändes lite större o klumpigare än de förra - men är kanske bara lilla jag som inbillar mig..? Eller har nån annan samma åsikt?
Så här ser den iaf ut;

Så fin :)

Sen när vi kom hem så var det meningen att Camilla o Arvid skulle kommit till oss, men vi hörde muller när vi kom hem så ringde o bokade om så att vi åkte hem till dem istället då Camilla är livrädd för åskan..
Var kvar där i tre-fyra timmar till Mattias kom hem från jobbet..
Sen var det bara hem o komma på vad man skulle äte till kvällsmat. Det blev ris o korvstroganoff -mums :)
Efter maten fick Tony o Mattias ett ryck o stack iväg för att fiska lite, skönt väder för det..
O jag hoppade in i duschen o nu tror jag att jag ska parkera mig på soffan o kolla på en film som börjar vid nio.. Har ju varit i farten hela dagen så orkar inte med så mkt mer..
Kan ju säga att mina fötter är äckligt svullna av den här värmen :/
Så här ser iaf magen ut idag;

v.36 (35+0) idag :)

Då tror jag att jag lägger mig på soffan..
Har en massa tråkiga samtal jag måste ringa imorgon.. Blä!! Jäkla FK! Kan det inte bara funka!!?

Puss&Kram

RSS 2.0