Paus :)

Har tagit en paus i packandet och städandet.. Gäller ju att passa på att sitta ner en stund när sessan somnat ;)
Kan lova er att det är full rulle här hela tiden när hon är vaken.. Men det är roligt :)

Imorgon är det då dags att åka en runda till Finland över påsk. Ska bli skoj! Bara komma iväg lite! Spännande nu när det är första gången vi åker bort med Agnes :) Har packat som en galning ;)

Aja.. Ska packa om en väska och sen är jag nästan klar med det! Ska städa av köket bara och sen kommer nog svärmor en runda med :)

foto; privat
Sessan hjälper pappa att välja vilka kläder han ska ha med ;)

Hoppas ni har en bra påsk!

Puss&Kram

Sommartid!

Japp, då har man ändrat om klockorna till sommartid idag då. Känns helt mysko att det redan var dags för det! Var ju bara för nån vecka sen som det låg en massa snö ute på tomten och nu är allt borta! Så skönt!
Men oj, vad det regnade, åskade och haglade igår! Blev helt chockad när vi märkte att det åskade..! För jag menar - hur många ggr åskar det i marsmånad? Inte ofta..
Igår var vi på Ullared :) Agnes fick stanna hemma och mysa med Lina, morbror Robin och moster Jessika hela dagen - så det gick nog ingen nöd på henne. Var nojjig dagarna innan jag skulle lämna henne - men faktiskt helt lugn när vi väl lämnat av henne där (kl. halv sex på morgonen - förlåt Lina!)! Kan ju iofs ha varit för att jag skrev en väldigt detaljerad lapp till dem med hur hon brukar äta och sova ;) Haha.. Kontrollfreak - jag?! Nä inte alls..
Skönt var det iaf att det gick så bra! Jag ringde faktiskt bara två ggr för att kolla läget! Ett bra betyg kan jag säga ;) Hittade en del kläder till snäckan på Gekås, men långt ifrån så mkt som jag hade tänkt handla.. Var tråkiga kläder i hennes storlekar :S Men men.. Lite saker hittade vi allt! Köpte lite nytt till hästen med :)
Har ju inte visat nån bild på honom än! Får jag ju ta och göra nu..

foto: privat
Hästen till höger är då min lilla foderhäst Pepelino "Liten" :)
Den stora hästen till vänster är Camillas häst Starliano "Stalle".

Ingen toppenbild kanske.. Men bara så att ni har fått se honom!

Aja, snacka om att komma ifrån ämnet!

Efter turen till Ullared så firade vi Robins födelsedag med en massa god mat och roligt prat. Eftersom vi var så sega efter dagen så hade vi bestämt att vi skulle sova över där med :) Skönt att slippa köra hem :)

Idag har man då fixat och donat med hästarna och myst en himla massa :)
Sen har vi precis nästan kommit hem från en jättetrevlig kväll borta hos Camilla och Niklas.. God mat och kul prat - perfekt!

Nu ska vi slänga oss i soffan och kolla på Johan Falk filmen på fyran..

En liten bild på vår goding med:

foto:privat
Japp, nu kryper hon som bara den :)
Och ställer sig upp mot allt som finns! Inte en lugn stund har jag här hemma om dagarna ;)
Men det är såååå roligt! Vet inte vad jag gjorde med all tid innan jag fick min underbaring <3

Nähä.. Kanske ska kolla filmen lite så att man fattar vad den handlar om ;S

Puss&Kram

Lycklig :)

Är bara så glad just nu! Skön känsla det där när allt bara ordnar sig eller hur?
Har värdens underbaraste dotter, den bästa sambon man kan ha, underbara husdjur och häst :) och helt fantastiska kompisar som man kan prata med allt om!

Nähä.. Borde egentligen uppdater grymt mkt nu, men orkar faktiskt inte.. Känner att det kanske är dags för en paus trots allt - nu kryper ju sessan här hemma så man har inte många minuter över på dagarna och kvällarna har man ju lite annat för sig.. Men får se hur pass duktig jag är på att skriva här..

Ska kolla lite tv nu och kanske äta en macka med.. :)


Puss&Kram

Häst :)

Har blivit med häst :)
Ett 13 fullblod vid namn Pepelino! Ska förhoppningsvis få hem honom i helgen.. Vi håller tummarna!
Är på foder för att se hur det funkar och det känns hur bra som helst..!

Annars så händer det så mkt att man inte hinner med! Idag hade vi besök av finaste Emma och hennes A :) Sååå trevligt att träffas - även om Agnes alltid verkar vara på dåligt humör när vi träffas :S
Har varit lite gnällig idag - men tror det är tänder! Kan de inte komma!

Nähä.. Orkar inte skriva.. Ska sova!!

Puss&Kram

Ahh!!

Snacka om att man inte hänger med!
Bara från dag till dag så händer här saker!
Tyckte ju att det räckte nu med att hon har lärt sig att ta sig framåt, samt att sätta sig upp själv och sitta - men idag kom hon på hur hon ställer sig upp mot soffan!!
Snacka om att jag fick en chock när hon helt plötsligt står upp jämte mig när jag sitter och bläddrar i lite post..!
Ja, jag var inte riktigt med på det :S
Så nu får vi VERKLIGEN Agnes-säkra huset.. Men vet inte ens vart vi ska böra - suck!
Busiga lilla älskling <3
Kan inte fatta hur mkt saker hon redan kan! Och mer ska det bli...!

Idag hade vi egentligen planerat att köra ner till Öppna förskolan i Diö - men kände mig lite halvseg så vi beslöt oss för att stanna hemma istället och det var skönt för Agnes var nog med lite trött så hon sov i nästan två timmar nu på eftermiddagen och då passade jag ju också på att sova - gott det :)
Mår bättre nu iaf..

Ska mysa en massa med min lilla sessa nu! Vid sju kommer farmor Britt för att passa Agnes medan jag ska iväg på personalmöte - igen! Tony jobbar natt så Britt fick komma hit istället :)

Imorgon ska man då jobba 13-19.. Skönt med lite extra pengar.. :)

Beställde vagnen, eller ja, la undan den - så kan förhoppningsvis hämta den på torsdag :)
Det gillas!!

Fick förresten hur söta stickade kläder av min farmor, Agnes gammelfarmor, igår när pappa hade varit där nere.. En sjömansklänning, en basker + en poncho, en klänning, en kofta och en mössa! Verkligen superfina var de :)
De lär väl dyka upp på några bilder här på bloggen när hon vuxit i dem...

Puss&Kram

Sköna helg!

Har verkligen haft en helt underbar helg! Älskar verkligen min lilla familj mer än man kan beskriva med ord <3
Och tänk att min lilla sessa är sju månader idag!? Vart har tiden tagit vägen? Känns som det var igår man låg på BB.. Men samtidigt så känns det som om hon alltid har funnits hos oss! Vad gjorde man med all tid innan liksom? Aja.. Kan iaf inte vara lyckligare än jag är just nu - bara så att ni vet ;)

I fredags hade vi nästan hela familjen Peltola + respektive och Johansson + respektive och barn på besök för att fira Tony :) Han fick en massa bra saker - som tex presentkort på NYBE (det kommer att användas upp snabbt - så många projekt som vi har planerat här hemma) och pengar till en tatuering.. Så det var inte dumt alls! Bjöd på lite fika - eller ja, lite och lite..? Blev lite mer än jag tänkt först - men har fattat att jag gillar att baka ;P Synd att man kör GI i veckorna och därför inte kan avnjuta alla bakverk man knådar ihop - men fick ösa på desto mer nu när vi faktiskt hade anledning att äta sånt! Så det blev maränger, tårta och en stooor fruktsallad - för endel är ju duktiga och kör GI även på kalas ;)
Var iaf en mkt trevlig kväll och vi hade folk kvar här till närmare elva på natten!
Dagen efter började rätt lugnt då Tony stack iväg och hjälpte Britt med det sista i hennes gamla lägenhet och jag och Agnes stannade hemma och tog det lugnt!
På kvällen sen så körde vi bort till Arnanäs och meningen var att vi skulle kolla melodifestivalen, men det ar ju så seeegt! Så vi kollade på Avatar istället! Hann tyvärr inte kolla klart då Tony agerade taxi till mina föräldrar och de ville hem när det var en timme kvar av filmen.. Men får kolla klart en annan dag! Är ju där rätt mkt ändå så ;P
Men iaf - mkt bra det vi hann se! Grymt bra gjord!

Idag känner jag mig väldigt duktig faktist :) Började morgonen med att köra bort till hästarna för att fixa iordning där vi har alla saker, bära hö och vatten. Och efter att vi pysslat med det i två-tre timmar så bestämde vi oss för att promenera en liten sväng med hästarna och då passade jag på att hoppa upp och testa Pixie lite :) Saknar ju ridningen nått grymt! Abstinens verkligen! Men gud vad bred hon var över ryggen! Haha, satt med benen rakt ut kändes det som :)
Men kul var det iaf - även om det var en mkt kort runda!
Sen hem och mysa med Agnes till klockan var tre och vi byltade på oss för att gå bort till svärmor/farmor där Tony och Agnes skulle vara några timmar och mysa och kolla hockey.. När de var där passade jag på att köra hem till Camilla och vara med på deras hästmöte de hade.. Kul att vara med :)
Fick även nys om en häst som lät perfekt till mig! Så ska se om Camilla får tag på henne så man får höra om man kanske kan komma och testa? Hade varit skoj.. Har ju Pixie och Stalle - men dyker det upp nått som passar mig så vågar jag inte hoppa över den chansen! Får se.. :)

Aja.. Sitter här i soffan och slöar framför tvn nu.. Pappa och mamma var här för en stund sen och fyllde vårt förråd med saker vi ska dela upp som vi fått av farmor&farfar.. De ska flytta till mindre och behöver inte alla saker och jag kan lova att det finns allt från hinkar till lövblåsare och fönster som vi fått hit!! Haha.. Ska bli mkt intressant att gå igenom detta!

Nähä.. Ska väl slänga i mig nått att äta.. Blir nog resterna av lunchen ;)

foto; privat
Bild på Agnes tagen igår :) 7månader!

Hoppas alla ni haft en bra helg! Puss&Kram

Sooool!

Oj, vad mkt piggare man blir av bara nån dag med sol! Man märker att man verkligen har saknat den! Även om man är tvungen att kisa och får ont i huvudet ;P

Har haft ett par händelserika dagar sen sist! I måndags var vi på mamma&barn träff i Diö och det var mkt trevligt med en massa lek, sång och fika! Snöade en massa så det blev inte att vi gick som vi brukar utan vi körde dit..
Efter det så körde jag och Agnes hem och bakade en tårta till svärmor/farmor Britt som fyllde år och sen kom Helen hit och vi körde då bort till Britt.. Väl där var det en massa liv så man var rätt trött när vi väl kom hem igen strax innan åtta.. Suck!

Igår (tisdag) hade vi först föräldragrupp nere i älmhult och där fick vi prata med en tandläkare om barns tänder och hur man ska ta hand om dem. Känns ju lite konstigt att prata om tänder när hon fortfarande inte har några - men iaf :P
Himla intressan var det iaf - även om det mesta var självklart ;)
Men en annan som har skitdåliga tänder och inte vill att hon ska få det likadant tyckte att det var jätteskönt att få lite råd och fråga det man ville fråga. Fick ju veta att den vällingen vi kör till Agnes nu är den sämsta för tänderna i och med att det är majs och den är lite sötare. Men ska se om man inte kan få en remiss upp till växjö för att göra en utredning och se om hon nu har celiaki hon också. Är supernojig med att stoppa i henne mat med gluten i - men vet att jag måste det för att hon ska ha en chans att vänja sig! Har tänkt att börja mixa lite med vällingen och byta ut en skopa i taget av majsvällingen till havrevällingen.. Körde ju med den från början men tyckte att hon sov mer oroligt + att hon blev MKT gnälligare så bytte till majsvällingen och det har blivit bättre..! Så hennes mage är nog inte riktigt van vid allla fibrer som är i havrevällingen :S
Aja, efter föräldragruppen gick jag&Agnes och Malin&Tilda och fikade en sväng innan det var dags att köra hem till virestad igen.
När vi varit hemma en timme eller två så kom jag på att det var öppen förskola här borta i virestad så vi asade på oss alla kläder för att promenera bort där. Men då lyckas jag givetvis bryta av nyckeln i låset! Så typiskt..! In och av med alla kläderna på en jättevarm Agnes - och sen så lekte jag lite låssmed och fixade så jag fick ut nyckeln :) Duktiga jag! Så på med alla kläderna och bort till öppna förskolan.. Var där nån timme och pratade en massa med ett annat par här i från virestad som har en liten tjej och nu väntar sitt andra barn - spännande!
Såg att sessan började bli lite trött så packade ner henne i vagnen och promenerade bort till Britt och Marcus där bus-Arvid, Tony, Helen, Anne och Marcus och Britt var.. Stannade en liten stund och pratade lite skit innan Agnes vaknade med ett skrik och vi insåg att det nog var bäst att traska hemåt för att ge henne lite gröt :)
Efter det hade vi en myseftermiddag och inget speciellt hände.. Efter at Agnes somnat så stack jag bort till hästarna och bar hö och fixade med vattnet - gratis motion ;)
Och sen var det ju dags för en himla massa tv-tittande! Första premiären var ju "Dejting in the dark" på 5:an - rätt rolig, men guuud vad tjejerna gick på utseendet! Hallå - har man klickat med nån i mörkret så behöver man väl inte börja lipa när man ser honom för att han ej "såg ut som man ville"! Stackars kille! Men kul tv ;) Efter det var det ju äntligen dags för "Desperate Housewifes" - men det var inte mitt favorit avsnitt. Lite tråkigt när man sett fram emot det så mkt.. Men men.. Och sista premiären var då den nya med Courtney från "Vänner" - nämligen "Cougar town" - rätt rolig, men jag hade högre förväntningar på den.. Den kanske blir bättre efter man sett den några gånger..?
Och sen så var det dags för sängen :)

Idag har vi först varit på den sista babysim omgången :/ Så tråkigt! Men men.. Ska försöka se om man inte kan hyra bassängen och bada lite mer med sessan för hon gillar verkligen det!
Efter det så körde vi mammor och barn bort till IKEA för lite lunch - mums!
Efter magarna på både oss och barnen var fulla så promenerade vi in till byn där jag mötte upp mer Kristine&Maja och Susanna för en liten powerwalk i solskenet - gott det!
Sen in i bilen och dags för hemfärd.. Väl hemma hoppades jag på att Agnes skulle sova iaf en timme så jag hann vila lite på soffan - men icke! Vaknade direkt! Så idag har hon sovit i bilen på väg ner till älmhult - c:a 20min, sen c:a 20 minuter efter simmet och sist 20 minuter i bilen på vägen hem vid kl 15 - så ni kan ju bara gissa hur trött hon var nu vid 19 ;) Fick hålla henne vaken så länge det bara gick för hon hade nog kunnat somna redan vid 17 om hon nu bara hade fått ;)
Men det gick bra! Tack och lov är hon inte jättegnällig utan det är lätt att få henne att fokusera på annat när man busar med henne!
Har även hunnit med att ringa in till barnvagnsaffären i ljungby för att kolla iaf de har den vagnen vi nu bestämt oss för - samt hur mkt den kostade där. Och gissa vad?! De inte bara har den - utan den var lite billigare än inne i stan ;) Så ska bara bestämma färg och sen ringa in dit i morgon igen och be dem lägga undan den så att den finns inne nästa vecka då jag tänkte hämta den när jag ändå ska in och röntga höften :) Två flugor i en smäll så att säga ;) Skönt att veta att man får hem den innan det är dags för Finlands resan!!

Nähä.. Hänga upp den näst sista maskinen med tvätt och sen plocka iordning och förbereda sig för jobbet imorgon! Ska jobba 8-13 imorgon och sen 9-14 på fredag - goa tider :) Och goa pengar ;)
Men har lite halvångest! Förhoppningsvis försvinner den när jag väl är på jobbet!

Hoppas alla ni har haft en bra dag! :)

Puss&Kram

RSS 2.0