Måndag :)

Nu börjar allt rätta till sig igen! Hade ett par jobbiga dagar där då det kändes som att allt med hästen bara rasade! Men nu så :) Var ute och red en långrunda igår kväll då det är det tipset jag fått från veterinär och andra - nämnligen att vila bort hennes harhas och därför ut på långa turer så benet hinner värmas upp ordentligt! Och det gick faktiskt jättebra! Var lite kantig och stel första biten - men sen travade vi en sväng och efter det så verkade det som om det stela lossnade lite för hon travade på för glatta livet.. Även om hon verkade tycka att det blev jobbigt efter ett tag då hon ju inte har bästa kondisen ;)
Fick även se en rodeoshow på första parkett igår, hihi.. Camillas häst Stalle tyckte att det var väldans roligt att komma ut på långrunda och ta en liten galopp! Tur Camilla sitter som fastklistrad i sadel - för ibland blev man lite orolig, men det gick ju bra :)

Idag är det öppna förskolan som gäller. Och efter det blir det en snabbhandling för i kväll ska vi ner och fira Morgan som fyller år idag!

Nu ser det ut som att snäckan börjar bli lite trött. Kanske borde packa ner henne i vagnen och gå en liten morgonrunda..? Hmmm.. Japp - så får det bli!

foto;privat
Bild på min lilla snäcka från Arvids 2-års kalas den 15/5-10

Puss&Kram

 


Lurad - men livet får gå vidare..

Japp, verkar som att jag blivit lurad på sadeln! Fattar inte hur folk klarar av att leva med sig själva när man lurar andra folk på pengar.. Har inte hört av hon jag "köpte" sadeln av sen förra måndagen då hon påstod sig ha postat sadeln - men jag borde ju fått den nu! Och hon svarar ju inte på mail längre.. Tur att jag inte satte över alla pengarna! Men fan vad arg och ledsen jag är.. En annan som är hemma och är mammaledig har ju inte direkt högavis med pengar så det svider allt lite :,(
Men men.. Bara att gå vidare..! Igår när allt kändes som jobbigast så stack jag ner till stallet på kvällen vid 21, efter att Tony kommit hem från nån fotbollsmatch han kollade på.. Och då har min fina underbara svägerska lånat med en sadel hem så att jag skulle kunna rida!! Blev såååå glad :)
Men behöver ju på sikt en egen - så nu är det bara att börja skrapa ihop pengar igen :S
Och har pratat med veterinär - för det har visat sig att min lilla häst har en sak som kallas för harhas - en skada de får vid för hård träning.. Så måste fixa behandling på det med - men tycker nästan att de som hade henne innan ska stå för detta då de inte ens nämnde det när jag fick henne! Men men..
Men pratade med min veterinär här hemma och han säger att man inte behandlar såna skador - så nu vet jag ej hur jag ska göra!? Känns surt att behöva åka iväg långt åt tusan med henne för att nån ska fixa det, men vad gör man? Bara en massa krabb!!

Tur man har världens goaste unge här hemma så att man glömmer allt jobbigt med hästen!!
Det är full fart hela dagarna nu när hon kommit på att man kan gå om man håller i saker :) Min fina unge :)

Nähä.. Nu låter det som om min stora kärlek kommer hem från jobbet! Prata lite med honom med kanske..

Puss&Kram

Hovslagare..

Jupps, idag hade vi då en ny hovslagare på besök. Första gången han var ute hos oss och första gången vi skulle sko Mary Angel. Om vi sammanfattar det så här - Stalle gick kanon att verka och sko. Hovslagaren var hur noggrann och kolla in hur han belastade benen och så. Allt gick hur bra som helst och efter en bra stund så var Stalle klar. Sen var det då dags för min lilla argbigga (hehe, när det gäller bakdelen så är hon faktiskt det :P) och det började hur bra som helst och han fick utan problem fixa framhovarna, men sen när det var dags för bakhovarna så var det bara tvärnej från donnans sida! Hon la HELA sin vikt på stackars hovslagaren och det fanns ju ingen chans att han skulle orka lyfta hela hennes vikt.. Vi gav det ett par försök men insåg rätt snabbt att det inte var någon idé och bestämde därför att han ska komma ut nästa måndag och ge det ett nytt försök.. Just nu brunstar hon - så har vi tur är det bara därför.. Jag har liksom fått kratsa hovar och kolla ben utan problem de två veckorna hon varit här så ni kan ju gissa hur förvånad jag var när hon bara tvärvägrade.. Aja, det ska nog ordna sig på nått sätt :) Men tar gärna emot tips ;)

Underbart vacker bild på Mary Angel, mig och Stalle ;)

Annars så har dagen varit rätt lugn.. Vi hittade en bil på internet som vi åkte ner och kollade på - och köpte :) Behöver byta vår lilla röda extra bil, så nu är det gjort! Gött det :)
Och sen följde min snälla syster med hem så hon hjälpte mig med hästarna och Tony var hemma och myste med Agnes :) Hon är nästan helt hundra nu - lite oroligt på nätterna - men på dagarna är det full fart!
Idag stod hon själv ett par gånger, förmodligen utan att hon ens tänkte på det ;) Snart springer nog mammas lilla flicka omkring som en galning här hemma! Har man inte gått ner i vikt innan så lär man göra det då :P

Nähä.. Om man skulle ta och hoppa ner i sängen :)

Ska försöka hinna med att ladda upp lite nya bilder på min sessa med.. Stora tjejen nu ju <3

Puss&Kram

9månader

Idag blir världens finaste 9 månader gammal.. Helt sjukt vad tiden går fort!
Men vi har inte firat på ett speciellt roligt sätt - dagen har tillbringats i sängen då sessan dragit på sig en öroninflammation :( Så jobbigt när de små är dåliga.. Så hon har sovit mest hela dagen och jag har inte gjort överdrivet mkt jag heller..
Hovslagaren fick vi boka om till på måndag för jag vill ju inte dra med mig Agnes ut i detta blåsiga väder - sadel har jag fixat med :) Vann en nästan helt ny Wintec-sadel på en tradera-auktion så jag är sjukt nöjd! Även om vissa inte verkar tycka att man ska bli det.. Vet att det inte ger samma känsla som en ÄKTA läder sadel - men hey, jag ska rida här hemma inte tävla eller nått.. Så sjuukt nöjd!

Nähä.. Nu verkar det som om hon vaknar till liv igen.. Ska pussa en massa på min sjukling <3

Ska försöka få till bild på både den nya hästen och lite nyare bilder på Agnes.. :)

Puss&Kram

RSS 2.0