Sista måndagen år 2009

Nu är det snart nytt år! Dagarna bara rullar på i rasande fart - knappt att man hänger med.
I dag har jag hunnit med en himla massa. Bla städat av hela huset, varit hos hästen, möblerat om i sessans rum och myst en himla massa med sessan givetvis ;)
Sprang omkring och småplockade lite och då låg hon i sitt babygym och tränade lite - sen kollade jag på henne efter ett par minuter för att hon blivit så tyst, men då visade det sig att hon somnat bara så där! Sötunge :)
Så det var bara att lyfta in henne i sängen så nu ligger hon där inne och vilar.. Är väl snart dags för henne att vakna i och för sig!
I natt måste hon varit trött! För igår somnade hon redan vid 20.30 och jag var helt beredd på att gå upp vid 6 som jag fått göra senaste veckorna - men hon sov ända till halv nio! Så jag hann sticka bort till hästen och så, så matade Tony henne när hon vaknade.. Perfekt!

Snart nu så kommer Robin och Lina inom en sväng, de hade varit i stan på mellandags rean.. De frågade om jag ville hänga med - men tyckte vi varit ute och farit så himla mkt nu sista veckorna, så tror att Agnes behöver vara hemma nån dag o bara ta det lugnt :) Vill inte asa in henne där bland massa folk.. Bättre att de får vara hemma..

Nähä.. Nu låter det som om hon är på g att vakna.. Bäst att kolla :)

Puss&Kram

Julen 2009

Började julen med lite frukost hos mamma och pappa, men sen promenerade vi bortt till svärmor och åt lunch och delade ut julklappar, tyvärr var ju en stor del av familjen borta - så det var bara svärmor, Marcus, Morgan, Sofia och hennes bror där.. Men vi hade mysigt och trevligt iaf :)

Här kommer lite bilder från vår jul;

Nyvaken och myser med farmor :)


Roligt att öppna en massa paket :)


Fast ännu roligare att äta upp allt papper tydligen ;)

Hjälper farmor med hennes paket..



Sen efter den present öppningen så gick vi tillbaka ner till min familj och fortsatte öppna paket och bara mysa :)

En trött Agnes myser med farbror Robin ute vid granen..


Hela familjen framför julgranen <3


Pluto fick också en massa paket..


Tony tyckte att det var jätteroligt att Agnes fick Leksands nappar av morfar :P


Men Agnes verkade gilla dem!


Agnes kollar in sin paket hög - sen däckade hon för kvällen ;)

Tack så jättemycket för alla fina paket som vår underbara lilla sessa fick!


Idag har vi haft kusinträff i Hönetorp. Var jättetrevligt att träffa alla och spela lite spel - fast killarna måste fifflat med spelet i år igen! Fattar inte att vi inte kan lyckas vinna någon gång?!
Aja.. Trevligt var det iaf..
Orkar inte uppdatera mer nu utan ska kolla klart på filmen "Underbar och älskad av alla", sen blir det sängen för mig med! Mina två hjärtan sover redan :)

Puss&Kram




Julafton 2009!

Då var julafton äntligen här!! Som man har sett fram emot den här dagen! Mest för att det är sessans första jul :)
Tror ni hon får några paket? Första barnbarnet/syskonbarnet på min sida och första tjejbarnbarnet på Tonys sida ;)
Spelar nog ingen roll i och för sig - för alla verkar tycka det är skoj att köpa julklappar till barn! ´:)

Nähä.. Nu sitter vi och väntar på att Tony ska komma hem så att vi kan köra ner till Diö och fira jul där! Tråkigt som sagt att typ alla blivit sjuka - men det är ju bara att göra det bästa av situationen! Idag fick jag lite sovmorgon - hon sov till halv sju ;)

Men en riktig GOD JUL till er alla!!





Dan före dopparedagen!

Ja, då var det bara en ynka dag tills det är dags för julafton! Kan som sagt inte fatta vart tiden tagit vägen?!

Igår så var vi inne i älmhult och lilla sessan fick sin första tur på IKEA - och hon var hur glad och gó som helst hela dagen! Måste varit för att Sofie bar runt på henne - eller för att hon fick se Albin hela tiden ;) De verkade helt frälsta i varandra! Jättesött :)
På kvällen sen blev det bara en massa mys med hela familjen :) Och allt var hur bra som helst tills jag kom på att jag fattat fel/glömt en sak när jag anmälde till försäkringskassan - så fick liiiite mindre pengar än jag räknat med.. Men gick in och ändrade direkt så håller tummarna för att de pengarna dyker upp iaf nästa vecka eller nått - annars får vi hitta en annan lösning.. Men så typiskt mig!! Att det liksom alltid ska vara nått som krabbar?!

Tur man har sin lilla sessa här hemma som lyser upp tillvaron!

Nu har jag precis badat sessan och det verkade vara hur kul som helst! Hon snurrade och sprattlade en hel massa - inte sitta upp och sitta still här inte ;)
Nu har hon somnat en sväng till, och jag sitter här och undrar vad man ska hitta på resten av kvällen.. Borde väl köpt bingolotter till uppesittarkvällen, men palla!
Man vet ju inte om man hinner spela när man är själv med sessan hela kvällen..

Men imorgon är det äntligen jul!! Blir dock inte alls som vi planerat då mina kusiner från skåne blivit sjuka och inte kommer - samt Camilla och Mattias som ligger hemma med halsfluss :/ Inte skoj alls! Håller tummarna för att de får en så bra dag som möjligt iaf..
Så vi är nog hos mamma och de mestadelen av dagen.. Får se om man varit nått snäll ;)

Nähä.. Göra nån nytta kanske? Eller slänga sig vid tvn? Hmmm.. Det sistnämnda låter som min melodi!!

Bjuder på lite bilder från dagen;

Jätteroligt att "hjälpa" mamma byta sängkläder.. :)


Verkar rätt nöjd när det är färdigt med ;)


Kommit på att hon har fötter med ;)


En glad skit :D


Mys med mamma <3


God Jul på er alla!!




Skåneland ;)

Japp, igår var vi då en sväng nere i skåneland - jag, Agnes, pappi och siss. Var lite halt och slask, men inte värre än hemma just där vi var! Nu har då Agnes fått träffa sin gammelfarmor för första gången :)
Var jättemysigt att vara där i ett par timmar och få visa upp min guldklimp!
Var väl rätt slö när vi väl kom hem men lyckades iaf slå in endel paket (med några missöden - blä!) och mysa en himla massa med världens goaste unge <3
Förstår mig inte på folk som bara ska vara ute och ränna hela tiden när man har en sån underbar liten människa här hemma! Vill ju inte missa nått hon gör - eller hennes underbara skratt! Men men.. Alla är vi olika.. Jag gillar att inte ha alldeles för mkt inplanerat just nu, man blir ju bara irriterad när det inte går som man vill, utan vi tar allt i lugnt och behagligt tempo så sessan ska få njuta av all vaken tid och inte känna att mamma och pappa bara stressar rundor ;)
Fint med vinterväder - men själv är man lite nojig med just det kalla vädret! Har hört att barns lungor inte klarar av för kalla temperaturer, och sen kan man ju tänka sig att det blir lite kallt av att bara ligga i en vagn hela tiden.. Men visst - byltar man på dem bra så går säkert det med! Bara jag som är nojig..
 Idag är det ju helt vindstilla - men fruktansvärt kallt - så vi håller oss inomhus! Ska köra ner till Diö när sessan vaknat och baka lussekatter med siss.. Annars blir det nog en lugn dag - vill ju vara pigga och friska till julafton :)

Har slagit in alla paket utom ett - så nu börjar lugnet infinna sig :)

Puss&Kram!
 

Vinter :)

Nu känner man verkligen att julen är nära? Tror ni det blir en vit vinter? Var väl ett tag sen det var riktigt mkt snö på självaste julafton så det får vi la hålla tummarna för ;)
I dag har vi haft besök av Malin&Tilda. Varit ute och gått och fikat lite! Sååå kul att träffas och se hur barnen växer :) Nu har de ju kommit på varandra så då är det lite roligare..


foto:privat



Agnes ser iofs rätt sur ut, men hon skrattade och jollrade som bara den ;) På den sista bilden så ligger hon och myser med filten och kollar in vad Tilda sysslar med..
Är så kul att följa deras utveckling! Skiljer typ två veckor mellan dem :)

Ikväll blir det nog himla lugnt! Tony jobbar till sju och det enda jag har planerat är att kolla Bonde Söker Fru finalen! Måste ju se vilke de väljer? Å är det bara jag som stör ihjäl mig på Rogers jäkla konstpauser han har HELA tiden? Seriöst så har jag inte hört den mannen säga en hel mening på hela säsongen! Hur svårt kan det vara?
Hmmm..
Kanske får besök av Ela eller mina föräldrar.. Får se hur kvällen artar sig helt enkelt :)
Nähä.. Kolla vidare på alla sidor jag bara måste kolla in!

Testade att sätta lilla sessan i hoppgungan i förrgår och hon verkade tycka det var roligt att bara hänga där! Den är så hög i ryggen att hon får stöd för nacken.. Sen är hon inte så stor att hon hoppar utan hon mest satt där ;)
Hade henne bara där i typ fem minuter men det var roligt :)


Foto: privat


foto:privat

Haha.. Ser alla hennes dubbelhakor ;) Tror hon har gått upp som hon ska med nu! Håller tummarna för att hon i alla fall väger 6kg när vi ska in på extra kontroll på tisdag :) Har ju börjat ge ersättning för att hon ej gått upp som hon skulle - så nu kan vem som helst mata henne - inte bara jag!
Är dock lite ovant att se andra mata just när man ammat och hon varit så beroende av en annan..
Robin fick testa på att mata när vi var hos mamma och pappa i lördags.


foto:privat

Ser väl bra ut ;)

Förresten så tycker jag allt att hon börjar bli lite mer lik mig när jag var liten! Skojskoj!

Nähä.. Se om sessan sover fortfarande så man ska ta tag i att göra nått kanske?

Puss&Kram

Brrrr..

Oj, vad kallt det är i dag! Blir lika förvånad varje gång som frosten och snön kommer.. Kan inte fatta att det bara är 10dagar till jul! Ahhhh.. Panik!!
Tur att man var i väg i lördags och fixade de flesta julklapparna :)
Agnes var hos sin mormor och morfar själv för första gången och det hade gått hur bra som helst :)
Inte för att jag trodde nått annat - men ändå skönt..!
Igår var vi på innebandy hela dagen och hon lyckades smila in sig hos alla på läktaren typ, gullunge :)
Och idag har Sofie och Emma varit här en sväng.. Firade min födelsedag lite i efterskott och jag fick ett jättefint halsband och en blomstergrupp av dem :) Så snälla vänner man har <3

Nähä.. Hinner inte sitta här - kollar ju på Svenska Hjältar Galan på 4:an - typ den enda galan jag kollar på!

Puss&Kram

Smakprov :)

Idag blev sessan stor ;) Hon fick sin första smakportion!
Potatis med bröstmjölk - riktig gourmémat ju :)
Såg så roligt ut när hon försökte äta likadant som de gör när de ammar - nämnligen genom att göra typ cirklar med tungan.. Funkar inte när man ska äta utan allt hamnar utanför.. Har tyvärr ingen bild att visa då jag glömt kameran hos svärmor - men tog några med mobilen som jag ska försöka fixa att lägga upp på datorn!

 Är helt trött idag, förmodligen för att jag verkligen inte är van att gå upp tidigt! Men idag skulle vi ju in på BVC besök och sen efter det så var det massage för lilla sessan..
Tyvärr hade hon inte gått upp alls så mkt som vi trodde utan det blir förmodligen till att börja ge lite ersättning som tillägg så att hon växer som hon ska! Men det ordnar sig alltid..
Konsigt det här egentligen - från början sa jag att jag bara skulle amma tills hon var 4månader, men nu när man är här och det i så fall är dags att trappa ner så känns det helt vemodigt iaf.. Får se hur jag gör.. Får vi bara upp vikten nu på de två veckorna tills nästa besök så kanske jag fortsätter ett tag till :)

Annars har vi inte gjort så mkt idag. Var inom den nya skiv och barnleksaks-affären. Riktigt fina saker! Massa fina BRIO saker :) Jag gillar ju den svarta serien, men det finns ju likadana med Hello Kitty som är rosa och fina :) Får väl se vad man köper till henne.. Var ju en massa annat fint med - men man vågar knappt köpa nått nu innan jul!
Köpte en sak till julklapp till en annan - men får givetvis lämna tillbaka den då pappa varit och köpt exakt samma sak inne i växjö.. Suck!!
Trodde jag hade fixat en julkapp - men icke!
De enda som är klara är Agnes och Ålle ;) Haha..

Nähä.. Se om man ska ta och slänga sig i soffan lite.. Tony kollar hockey - iofs HV - men ändå trist! Snart är det dock Desperate Houswifes! Gilla ;)

Puss&Kram

Ny vecka - nya tag :)

Hallå alla! Hoppas ni har haft en bra helg, det har iaf vi haft :)
I fredags så blev det väldigt lugnt med Idol och mys bara.. Sen på lördagen så jobbade älsklingen dygn så jag och Agnes tillbringade hela dagen med Camilla och Arvid.. En himla massa hästprat och skvaller och mys med barnen hann vi med! Satt och kollade hästannonser lite på skoj med och lyckdes ju givetvis hitta en häst som jag jättegärna hade velat ta hem.. Suck.. Passar inte jättebra just nu.. Hade det varit om ett halvår eller så så hade det varit perfekt! Men men.. Får väl se hur vi gör med det.. Har ju Stalle jag kan rida på nu med :)

Igår var vi nere hos Agnes farmor och träffade hela Tonys syskonskara + barn och respektive och bakade pepparkakor.. Även om jag inte tålde nått så blev det en mysig dag med en massa skratt och stoj ;)
Kvällen sen var betydligt lugnare.. Jag satt och donade med julkorten - hann med 10 st! Och sen kollade vi Jakten på lycka med Will Smith. Har sett den innan men den är ju sååå bra :)

Idag så har vi bara tagit det lugnt jag och Agnes. Tony jobbar 9-21 idag - segt!
Ska snart göra oss iordning och köra ner till Diö för en liten mammaträff i missionskyrkan. Ska bli trevligt :)

Nähä.. Nu ska jag pussa på min underbara dotter som ju fyller 4 månader idag :)

Puss&kram

Pyssel och mys :)

Håller på som en galning med mina kort nu! Tänkte att det kanske är bra att få iväg tackkorten innan det är dags för julkorten :S
Så satt till midnatt igår och klippte och klistrade för att få till det någorlunda - är hyffsat nöjd med resultatet.. Nu väntar jag bara på att korten ska komma så att jag kan klistra in dem och sen skicka korten!
Ok, jag ska väl erkänna att jag bara har gjort hälften av korten än - men tänkte försöka hinna med de sista idag när hon sover.. :)
foto;privat

foto;privat
Korten :)

I eftermiddag ska vi ner till Emma och Albin en stund! Ska bli kul att träffa dem och snacka lite skit :) Sofie kommer också!
 
Nähä.. Ska nog försöka hinna med nått kort nu när hon sover en stund!

Puss&Kram

2 december

Idag var första dagen som jag fått någon liten julkänsla över huvudtaget!
Var sååå mysigt att gå upp tidigt (ok, klockan 8 - men det är tidigt för oss :P), tända lite ljus och sitta och mysa med Agnes :) Kan nog inte bli mer perfekt än så!
Dagen fortsatte med att vi var ute och gick en långrunda i det kalla vädret. Tony är också ledig idag så vi byltade på Agnes en hel massa kläder och var ute en bra stund! Så skönt!
Sen så har vi väl i och för sig inte gjort så mkt mer - men dagen har ju knappt börjat än ;)
Har ätit lite och nu ligger Agnes och Tony och sover middag - mys!
Fick pappret och så från Panduro idag - så om bara rätt kort kan komma från extrafilm imorgon så kan jag börja med tackkort och dopkort snart! Hoppas på det.. Så kul att pyssla lite :)
Kanske skulle dra fram sessan scrapbook jag håller på med och sysselsätta mig med den medan de ändå sover..? Hmm.. Det tåls att tänkas på..

I eftermiddag/kväll ska vi bort och våldgästa lite på Arnanäs 7 :) Ska prata med Camilla om hur vi ska lägga upp det med hästen - för det lutar väl åt att jag blir medryttare på honom :) Skoj!

Puss&Kram

RSS 2.0